FacebookTwitterLinkedIn

Investiția făcută de Tencent reprezintă un aliat puternic pentru Tesla, care se pregătește să lanseze cel mai recent model al său, Model 3, de dimensiuni medii, în cursul acestui an, în Statele Unite ale Americii.

De asemenea, chinezii i-ar putea ajuta pe americani să vândă sau să construiască mașini în China, cea mai mare piață auto din lume, susțin analiștii auto.

Mă bucur să avem Tencent ca un investitor și consilier de investiții al Tesla”, a postat, pe Twitter, Elon Musk, CEO-ul și fondatorul Tesla.

Musk nu a spus ceea ce a însemnat de „consilier“, dar, într-un al tweet, a remarcat că Tesla a vândut „foarte puține“ Model 3 în China, unde mașina nu a fost lansată în mod oficial.

Tencent a fost fondată în 1998 de către antreprenorul Ma Huateng, ajungând una dintre cele mai mari companii de tehnologie din Asia și fiind cunoscută pentru WeChat, aplicația de mesagerie mobilă. Cu o capitalizare de piață de aproximativ 275 miliarde de dolari, aceasta este de aproximativ șase ori mai mare decât Tesla, înființată acum 14 ani, a cărei capitalizare se ridică la 45 de miliarde de dolari.