Cautare
, Staff

https://www.facebook.com/forbesromania https://twitter.com/ForbesRo

Media şi entertainment |
|

Chinezii de la CEFC vor fi noii proprietari ai Pro TV?

Grupul chinez CEFC, care în luna decembrie 2016 a semnat un acord pentru preluarea pachetului majoritar la KMG International, s-a aliat cu grupul financiar Penta Investments (Cehia) pentru a prelua Central European Media Enterprises, proprietarul Pro TV, de la gigantul media american Time Warner, au declarat miercuri pentru Reuters mai multe surse din apropierea acestei afaceri, conform Agerpres.
 aboneaza-te
CME.jpg

Una dintre surse a precizat că CEFC este actorul principal al consorțiului și ar urma să asigure cea mai mare parte din finanțarea pentru această tranzacție estimată la aproximativ 500 milioane de euro.

CME este o companie care operează în șase state din Europa Centrală și de Est, iar principalele surse de profit sunt Cehia și România.

Penta Investments, care are investiții în presa scrisă și media online din Cehia și Slovacia,  a refuzat să facă comentarii față de acest subiect.

În România, CME deține grupul Pro TV SRL, care operează Pro TV, Pro 2 (Acasă), Pro Gold (Acasă Gold), Pro Cinema, Pro X (Sport.ro), MTV România și Pro TV Internațional.

VEZI TELEVIZIUNILE CU CELE MAI MARI AUDIENȚE LA NIVEL NAȚIONAL – OCTOMBRIE 2017 

Postează un comentariu

sau înregistrează-te pentru a adaugă un comentariu.

*

Comentarii

Nu există comentarii