Cautare
, Contributor

Travel |
|

Chinezii, cea mai mare sursă de bani pentru turismul global

china.jpg
  Chinezii au devenit cea mai mare sursă de venit pentru turism la nivel global, după ce au cheltuit 102 miliarde de dolari în urma călătoriilor pe care le-au făcut anul trecut, potrivit unui studiu al Organizaţiei de Turism Mondial a Naşiunilor Unite.

 

„În ultimii zece ani, China a fost şi mai este în continuare, de departe, cea mai mare sursă de venituri în turism la nivel mondial. Cheltuielile turiştilor chinezi în afara ţării lor a crescut aproape de opt ori faţă de anul 2000. Creşterea s-a datorat şi unei aprecieri a monedei chineze, iar turiştii chinezi au doborât recordul în materie de cheltuieli în 2012, când s-a înregistrat o creştere cu 40% faţă de 2011 când s-au înregistrat numai 73 de miliade de dolari”, scrie în raportul Organizaţiei Mondiale a Turismului, potrivit cotidianului turc Hurriyet.

Cu o creştere economică suţinută, China a devenit ţara care cheltuieşte cei mai mulţi bani pentru turism la nivel global, după ce, în 2005, se clasa abia pe locul al şaptelea. Treptat însă, Beijingul a surclasat Italia, Japonia, Franţa, Marea Britanie, Germania sau Statele Unite. 

Postează un comentariu

sau înregistrează-te pentru a adaugă un comentariu.

*

Comentarii

Nu există comentarii