Cautare
, Staff

https://www.facebook.com/forbesromania https://twitter.com/ForbesRo

Media şi entertainment |
|

Chinezii au lansat la nivel internațional propriul Netflix: 1905GO

China a lansat la nivel internațional primul „Netflix chinezesc”, o aplicație de distribuție de filme și seriale de tip „video on demand” care conține peste 500 de filme cu drepturi de difuzare la nivel global prin internet și pe telefoanele mobile, la un cost de 1,99 de dolari pe lună, informează Media Expres.
 aboneaza-te
China Netflix

Aplicația se numește 1905 GO, cifrele reprezentând anul în care a fost produs primul film chinezesc, serviciul este operat de o divize a China Movie Channel (CCTV-6) și a fost prezentată în premieră în afara Chinei la Natpe Budapest International la 25 iunie, în cadrul unei prezentări generale a participării chineze la acest târg de programe pentru Europa de Est, Orientul Mijlociu și Africa de Nord, notează Media Expres.

Aplicația este disponibilă pentru mobile pe Google Play și iOS, este gratuită și permite vizionarea primelor 5 minute din filmele și serialele conținute, prețul unui abonament lunar fiind de 1,99 de dolari. Potrivit reprezentanților companiei, prețul este promoțional, serviciul pe internet și mobil urmând să coste 2,99 de dolari pe lună.

TOPUL COMPANIILOR DE SONDARE ȘI CERCETARE DE PIAȚĂ – ANUL 2018

Serviciul oferă filmele produse exclusiv în China cu subtitrare în limba engleză, planul fiind ca acestea să fie traduse și în alte limbi cu o circulație extinsă la nivel internațional – spaniolă, rusă și în limbile din Asia.

Serviciul a fost lansat în China în a doua jumătate a lunii mai și deocamdată oferă filmele la o calitate SD și HD (720/1080p). Până acum efortul companiei a fost să extindă subtitrarea în zona vecinilor Chinei din zona Asia de sud-est.

Filmele sunt ordonate pe categoriile: Action, Comedy, Horror, Suspense, Adventure etc. Semnificativ, dintre categorii lipsește SF-ul care este o parte importantă din serviciile de tip Netflix și HBO Go prezente și în România.

TOPUL EDITURILOR DIN ROMÂNIA – ANUL 2018

Reprezentanții 1905GO au declarat pentru Media Expres că există totuși un film SF în ofertă, „The Wandering Earth” (care a avut recent premiera mondială prin intermediul Netflix).

Un alt mod de ordonare a filmelor este după destinație / subiect: „filme pentru vacanță”, „Kung Fu chinezesc”, „cultură tradițională”, „China de astăzi” și „culinare”.

La prezentarea de la Natpe Budapest International reprezentanții companiei, July Yu și Linna Ma au spus că doresc să colaboreze cu operatori / companii de distribuție de conținut din toate țările, care pot prelua conținutul sub brandul propriu sau pot introduce serviciul în ofertele de televiziune conectată la internet, modelul de business fiind de partajare a veniturilor generate de vânzarea aplicației sau a conținutului.

TOPUL AGENȚIILOR DE PUBLIC RELATIONS – ANUL 2018

Postează un comentariu

sau înregistrează-te pentru a adaugă un comentariu.

*

Comentarii

Nu există comentarii