Cautare
, Contributor

Analize |
|

China va depăși SUA, devenind cea mai mare economie din lume până în 2028 

China va depăși SUA pentru a deveni cea mai mare economie din lume până în 2028, cu cinci ani mai devreme decât se prognozase anterior, din cauza pandemiei COVID-19.  
profit in crestere China

Aceasta este concluzia unui raport realizat de Centrul pentru Cercetări Economice și de Afaceri (CEBR) din Marea Britanie, relatează Euronews.

„Gestionarea abilă a pandemiei” de către China și impactul pe termen lung pe care îl va avea asupra creșterii occidentale înseamnă că „performanța relativă a Chinei s-a îmbunătățit”. “Acum credem că economia chineză în dolari va depăși economia SUA în 2028, cu 5 ani mai devreme decât am estimat anul trecut”, se mai arată în raport.

Deși specialiștii se așteaptă ca majoritatea economiilor occidentale să înregistreze un declin, în China se estimează o rată de creștere de 2%. Apoi, între 2021-2025 economia chineză va crește cu 5,7% anual, cu 4,5% din 2026 până în 2030 și apoi cu 3,9% în următorii cinci ani.

În schimb, se preconizează că SUA va crește cu 1,9% anual din 2022 până în 2024 și apoi cu 1,6% după o „revenire puternică post-pandemică”.

SUA este cea mai afectată țară din lume de pandemie, cu 330.000 de decese și aproape 19 milioane de infectări, potrivit unui bilanț al Universității Johns Hopkins.

Postează un comentariu

sau înregistrează-te pentru a adaugă un comentariu.

*

Comentarii

Nu există comentarii