FacebookTwitterLinkedIn

Președintele chinez Xi Jinping susține investigația lansată de Organizația Mondială a Sănătății pentru aflarea sursei actualei pandemii. “Am acționat în tot acest timp cu resposabilitate, transparență și sinceritate”, declară președintele Xi Jinping.

Numeroși lideri mondiali sunt de acord cu președintele Donald Trump în ceea ce privește începerea unei investigații aprofundate, idee ce fusese respinsă inițial de China. Guvernul chinez a declarat că refuzase această investigație de teamă ca nu cumva întreaga țară să fie învinuită pentru răspândirea virusului ce a dus la decesul a 300.000 oameni și a infectat alte 4,7 milioane persoane în întreaga lume.

Conducătorul Chinei a convocat astăzi o adunare anuală a OMS ce fusese anunțată deja de câteva săptămâni de conflictul dintre China și SUA. Discursul lui Xi Jinping a semnalat nu doar că acesta susține o revizuire internațională după sfârșirea pandemiei, dar și-a prezentat și propriile inițiative, conform The Washington Post.

Încadrând China în rândul statelor ce apără comunitatea internațională și țările în dezvoltare, președintele Xi Jinping a făcut o donație de 2 miliarde de dolari către Națiunile Unite și s-a oferit să ajute la dezvoltarea sistemului de sănătate și a spitalelor din Africa.