FacebookTwitterLinkedIn

Bursa din Shanghai a anunţat că a suspendat oferta publică iniţială a companiei, grupul Ant fiind nevoit să suspende şi listarea la bursa din Hong Kong, în cadrul ofertei publice duale programată să aibă loc joi, transmite Reuters.  Măsurile au avut loc în urma unei întâlniri între autorităţile de reglementare chineze, proprietarul Jack Ma şi alți directori ai companiei, în care aceştia din urmă au fost informaţi că afacerile de creditare online ale Ant vor fi supravegheate mai strict, au declarat surse aproapiate situaţiei.

„Partidul Comunist a arătat magnaţilor cine este şeful, Jack Ma ar putea fi cel mai bogat om din lume, dar acest lucru nu înseamnă nimic. Acest caz a devenit din tranzacţia secolului, şocul secolului”, a spus Francis Lun, director general al GEO Securities.

Suspendarea listării a avut efect la nivelul pieţelor. Acţiunile Alibaba, care deţine aproximativ o treime din Ant, au scăzut cu 9% în tranzacţiile de la New York, iar capitalizarea bursieră a grupului de comerţ electronic s-a redus în consecinţă cu 76 de miliarde de dolari, sumă de două ori mai mare decât cea pe care Ant intenţiona să o atragă.