Cautare
, Staff

https://www.facebook.com/forbesromania https://twitter.com/ForbesRo

Industrie |
|

China: Sunt excluse proiectele cu cărbune eco pentru obligațiuni ecologice

În China, un nou set de instrucțiuni publicate de banca centrală arată că se va exclude folosirea "cărbunelui curat" din lista de proiecte eligibile pentru obligațiunile eco, informează Reuters.  
 aboneaza-te
shutterstock_107869265.jpg

În China, un nou set de instrucțiuni publicate de banca centrală arată că se va exclude folosirea “cărbunelui curat” din lista de proiecte eligibile pentru obligațiunile eco, informează Reuters.

Noul catalog de proiecte eligibile îl înlocuiește pe cel precedent care a fost publicat în 2015. Acest nou proiect va fi disponibil pentru consultarea publicului începând cu 12 iunie, a declarat Banca Populară Chineză.

China a încercat să utilizeze finanțarea ecologică pentru a putea plăti pentru tranziția sa la modalități de dezvoltare eco. Cu toate acestea, catalogul anterior a permis implementarea “utilizării curate a cărbunelui”, incluzând instalații de spălare a cărbunelui care îndepărtează impuritățile și tehnologii care reduc poluarea în timpul arderii.

Instituțiile financiare din China au furnizat miliarde de yani în finanțare ecologică pentru proiectele legate de mineritul cărbunelui anul trecut, sprijinind de asemenea și alte proiecte de combustibili fosili, inclusiv extinderea unei rafinării de petrol.

Noul set de reguli include proiecte care ar putea ajuta la înlocuirea cărbunelui cu alte forme de energie eco pentru încălzirea pe timpul iernii. Finanțarea ecologică va fi disponibilă și pentru proiecte de energie regenerabilă sau de captare a carbonului. De asemenea, instituțiile financiare vor plăti și pentru modernizarea tehnologiei de control al emisiilor pentru fabricile de oțelărie.

Postează un comentariu

sau înregistrează-te pentru a adaugă un comentariu.

*

Comentarii

Nu există comentarii