Cautare
, Contributor

Afaceri |
|

China a realizat câte 40 de măști pentru fiecare persoană din întreaga lume

Dominanța exporturilor Chinei în timpul pandemiei este reflectată cel mai bine de un element care a devenit esențial în protejarea împotriva virusului: măștile faciale.  
masti de protectie

Fabricile chineze au exportat 224 miliarde de măști din martie până în decembrie, adică echivalentul a aproape 40 de măști pentru fiecare persoană din lume din afara Chinei, a declarat joi Li Kuiwen, un oficial al Administrației Generale a Vămilor, relatează Bloomberg. 

Transporturile au fost în valoare de 340 miliarde de yuani (52 miliarde de dolari), ceea ce reprezintă aproximativ 2% din totalul exporturilor chineze în 2020.

Firmele chineze au exportat și alte echipamente de protecție individuală în valoare de aproape 100 de miliarde de yuani, a mai spus Li. În total, exporturile de echipamente medicale și medicamente au crescut anul trecut cu 31% față de 2019, potrivit oficialului chinez.

Cererea de măști, costume și halate de spital, ventilatoare și alte bunuri legate de pandemie a fost un factor cheie al performanței record a exporturilor Chinei în 2020, alături de computere și alte echipamente pentru lucrul de acasă, necesare populațiilor din întreaga lume.

Având în vedere că țările se luptă acum cu noi valuri de coronavirus și impun restricții, vânzările de măști și alte bunuri de protecție vor continua să crească.

„Cererea pentru bunurile Chinei ar putea rămâne puternică în următoarele câteva luni, odată cu creșterea recentă a infecțiilor cu Covid din SUA și Europa”, a declarat Ding Shuang, economist șef chinez la Standard Chartered Plc din Hong Kong.

Postează un comentariu

sau înregistrează-te pentru a adaugă un comentariu.

*

Comentarii

Nu există comentarii