Cautare
, Staff

https://www.facebook.com/forbesromania https://twitter.com/ForbesRo

Lideri |
|

China provoacă SUA să reducă arsenalul nuclear

China dorește să participe la negocierile trilaterale de control al armelor alături de SUA și Rusia, doar dacă SUA e dispusă să respecte o condiție.
arme nucleare

China dorește să participe la negocierile trilaterale de control al armelor alături de SUA și Rusia, doar dacă SUA e dispusă să respecte o condiție. Un diplomat al Chinei a declarat miercuri că SUA ar trebui să reducă arsenalul nuclear, ajungând la nivelul Chinei, dacă dorește ca țara asiatică să se alăture negocierilor, relatează Reuters.

Washington a cerut participarea Chinei la aceste negocieri de nenumărate ori pentru a extinde Noul START, un tratat emblematic despre arme nucleare stabilit între Rusia și SUA care va expira în februarie 2021.

Fu Cong, șeful departamentului de control al armelor din Ministerul de Externe al Chinei, a declarat pentru reporterii din Beijing miercuri că țara pe care o reprezintă nu dorește să intre în negocieri cu fostele superputeri din timpul Războiului Rece, având în vedere că arsenalul nuclear al SUA este de 20 de ori mai mare decât al Chinei.

Fu Cong a declarat: “Vă asigur că dacă SUA e de acord să coboare la nivelul Chinei, China ar accepta participarea la negocieri în ziua următoare. Dar știm că acest lucru nu se va întâmpla”.

Cong crede că SUA a cerut Chinei să ia parte la Noul START doar pentru a distrage tuturor atenția de la lucruri mai importante care au loc. Mai mult, această invitație a SUA pentru China este doar o scuză pentru marea putere americană să evite extinderea tratatului cu Rusia.

Adevăratul scop al Statelor Unite este să nu mai fie restricționate și să își impună superioritatea militară în fața oricărui adversar, a mai menționat Fu Cong.

Postează un comentariu

sau înregistrează-te pentru a adaugă un comentariu.

*

Comentarii

Nu există comentarii