Cautare
, Contributor

Bani și Investiţii |
|

China propune weekend prelungit

Guvernul chinez a propus reducerea programului de lucru pe timp de vară, pentru a promova industria turistică a țării. Mai exact, săptămâna ar urma să aibă patru zile lucrătoare, pentru ca anagajții să fie liberi în după amiaza zilei de vineri și să poată să călătorească, informează China Daily.
China

„Aceste măsuri ar putea ajuta angajații să își folosească weekend-ul pentru a călători și pentru a evita vârful de sezon, ceea ce ar ușura foarte mult presiunea pusă pe sectoarele de transport și de turism”, spune Wu Wenxue, șeful adjung al China National Tourism Administration.

Zhang Ying din Wuxi, provincia Jiangsu, a spus că este încântată de veste dar îngrijorată în ceea ce privește implemenarea ei. „Noi nu ne putem lua concediul anual în primii cinci ani de activitate, să nu mai vorbim  de și mai multe vacanțe”, a spus ea.

Zheng Dongliang, director al Work Science Research Institute, o ramură de cercetare a Ministerului Resurselor Umane și Securității Sociale, a declarat că este mai practic ca sistemul să fie promovat treptat în anumite regiuni, mai degrabă decât în întreaga țară. Conform spuselor sale, prelungirea weekend-ului înseamnă mai multe costuri ale forței de muncă pentru întreprinderi.  „Pentru multe companii, mai multe vacanțe plătite pot juca un rol pozitiv pentru a atrage tinere talente sau pentru a motiva angajații, dar nu este realistic să implementezi sistemul la o scară foarte largă”, conchide el.

„Două zile și jumătate nu sunt suficiente pentru o călătorie lungă. Totuși, un weekend prelungit ar fi suficient pentru oameni ca să viziteze zonele din vecinătate, de exemplu oamenii din Shanghai ar putea merge în provincia Jiangsu și în provincia Zhejiang, sau rezidenții din Beijing pot merge în provincia Hebei sau Shandong”, a spus Xi Jianchao, cercetător asociat în cadrul Chinese Academy of Sciences.

Cine este cel mai bogat om de afaceri din China

 

 

Postează un comentariu

sau înregistrează-te pentru a adaugă un comentariu.

*

Comentarii

Nu există comentarii