Cautare
, Staff

https://www.facebook.com/forbesromania https://twitter.com/ForbesRo

Leadership |
|

China: O provocare mai mare pentru SUA decât Uniunea Sovietică

Puterea economică mondială a Chinei o transformă într-un dușman mai greu de suportat decât Uniunea Sovietică pentru Statele Unite, a declarat Mike Pompeo într-miercuri, într-o vizită în Republica Cehă.
 aboneaza-te
Mike Pompeo profimedia-0517548923

Puterea economică mondială a Chinei o transformă într-un dușman mai greu de suportat decât Uniunea Sovietică pentru Statele Unite, a declarat Mike Pompeo într-miercuri, într-o vizită în Republica Cehă, informează Reuters.

Pompeo le-a cerut statelor din Europa să se unească împotriva Partidului Comunist Chinez care își folosește puterea economică pentru a-și exercita puterea în întreaga lume.

Mike Pompeo a adăugat: ” Ceea ce se întâmplă acum nu este Războiul Rece 2.0. Provocarea de a rezista amenințării PCC este, în unele moduri, mult mai dificilă. PCC este deja înglobat în economiile noastre, în politica noastră, în societățile noastre în felul în care Uniunea Sovietică nu a fost niciodată.”

Referința la Războiul Rece a venit după ce ambasadorul Chinei la Londra a avertizat luna trecută că Statele Unite au început o luptă cu Beijingul chiar înaintea alegerilor prezidențiale ale SUA care vor avea loc  în noiembrie.

Legăturile SUA-China s-au deteriorat rapid în anul acesta dintr-o serie de motive, inclusiv răspândirea coronavirusului, 5G și Huawei, revendicările teritoriale ale Chinei în Marea Chinei de Sud și disputa pentru Hong Kong.

Postează un comentariu

sau înregistrează-te pentru a adaugă un comentariu.

*

Comentarii

Nu există comentarii