Cautare
, Contributor

I am a Breaking News Editor at Forbes Romania, with a focus on covering important IT & C and Energy news. Have a news tip? Drop me an email at georgiana.costea@forbes.ro

Energie |
|

China lansează primul său reactor nuclear

China a lansat vineri primul său reactor nuclear produs local.  
profit in crestere China

Lansarea reactorului nuclear Hualong One reprezintă o etapă semnificativă în dorinţa guvernului chinez de a obţine independenţa faţă de tehnologia occidentală, relatează AFP.

Reactorul poate produce circa 10 miliarde de KWh de electricitate în fiecare an şi să reducă cu 8,16 milioane de tone emisiile de carbon, potrivit Corporaţiei naţionale chineze din domeniul nuclear (CNNC), remis de Agerpres. 

Reducerea dependenţei de tehnologia occidentală este un obiectiv central al strategiei chineze definite în planul “Made în China 2025”.

Lucrările pentru construirea Hualong One au început în 2015 şi alte şase reactoare sunt în prezent în construcţie, a precizat CNNC. China dispune de 47 de centrale nucleare de o capacitate totală de 48,75 milioane de kilowaţi, aflându-se pe locul al treilea într-un clasament mondial, după SUA şi Franţa. 

 

Postează un comentariu

sau înregistrează-te pentru a adaugă un comentariu.

*

Comentarii

Nu există comentarii