Cautare
, Staff

ForbesLife |
|

China Harului: o amplă panoramă asupra universului chinez

Sala Regina Maria a Athénée Palace Hilt​on a găzduit lansarea cărții China Harului, de Andrei Dîrlău, editată de Fundația Anastasia, un eveniment la care au participat personalități ale vieții culturale românești, profesori universitari, diplomați, artiști, scriitori, critici literari și critici de artă, istorici, reprezentanți ai Academiei Române, Bisericii Ortodoxe Române, Bisericii Romano-Catolice.
Andrei DIRLAU autorul cartii CHINA HARULUI

China Harului” invită la o călătorie în profunzimea universului cultural chinez, în dimensiunea sa mitico-religioasă, privit prin ochii protagoniştilor contactului dintre lumea creştină europeană şi cea chineză – misionarii ajunşi în China din Siria în secolele VII-XIII, catolici franciscani şi iezuiţi în secolele XIII-XVIII, anglicani, ortodocşi.

„Volumul lansat azi a fost sponsorizat de Fundația Fildas Art, prin Programul Catena pentru Artă, o inițiativă ce sprijină creația culturală românească în diversele ei forme: arte plastice, literatură, muzică. (…) Această carte este rodul unei pasiuni, al unei iubiri: o iubire pentru China. Dar pentru o Chină interpretată dintr-o perspectivă mărturisită deschis. (…)

Este și China mea, întrucât viziunea lor este și a mea: harul lui Dumnezeu a lucrat și în istoria Chinei, așa cum lucrează mereu în istoria oricărui popor. Nu știu dacă <<drepții>> chinezi sunt <<creștini anonimi>>. Dar spun că Dumnezeu n-a lipsit din istoria Chinei. Așa cum nu lipsește niciodată din istoria niciunei țări. Căci și pentru poporul chinez, ca și pentru orice popor ne-creștin, există un anume loc în istoria mântuirii, a declarat Andrei Dîrlău.

În cadrul evenimentului a fost lansat și catalogul expoziției Semnul Împăratului. Între ideogramă și icoană”, album de artă care prezintă cele 7 lucrări expuse, semnat acad. Sorin Dumitrescu. Editor al cărții, Maestrul a expus cu această ocazie 7 lucrări de artă inspirate de volumul China Harului.

Postează un comentariu

sau înregistrează-te pentru a adaugă un comentariu.

*

Comentarii

Nu există comentarii