Cautare
, Staff

https://www.facebook.com/forbesromania https://twitter.com/ForbesRo

Bunuri de consum |
|

China: Fermele de acvacultură – modele de business de succes în pandemie

Fermele de acvacultură care cresc crabi păroși au devenit la mare căutare, în plină pandemie pentru consumatorii chinezi înstăriți.
shutterstock_1598269759

Din cauza restricțiilor care nu au mai permis populației înstărite din China să facă shopping la Paris sau Milano, mulți consumatori și-au îndreptat atenția către produsele de lux pe care le oferă piața internă, transmite Bloomberg.

Crabii păroși sunt considerați o delicatesă culinară, pe care mulți chinezi o oferă drept cadou rudelor, clienţilor importanţi sau oficialilor guvernamentali.

„Aproape toţi crabii păroşi din bazinele noastre au fost rezervaţi, mult mai repede decât anul trecut”, a punctat Ma Mingjun, care deţine o fermă de acvacultură în apropiere de Shanghai.

Acest gen de delicatesă culinară costă până la 2.700 de yuani (400 de dolari) pentru o cutie de opt crabi şi poate fi cumpărată numai toamna, timp de câteva săptămâni.

Potrivit firmei de consultanţă AskCI Consulting, anul trecut cererea pentru crabi păroşi în China s-a ridicat la aproximativ 120 miliarde yuani iar în acest an este prognozată să urce la 150 de miliarde yuani. În plus, cel mai bine vândut sortiment în acest an ar urma să coste 1.600 de yuani pentru o cutie, dublu faţă de 800 de yuani în 2019.

Postează un comentariu

sau înregistrează-te pentru a adaugă un comentariu.

*

Comentarii

Nu există comentarii