FacebookTwitterLinkedIn

Autoritățile sanitare din China au eliminat regula purtării măștii de protecție în spațiile deschise în Beijing, informează Reuters.

Rezidenții nu vor mai fi obligați să poarte măști de protecție în aer liber după ce orașul a raportat 13 zile consecutive fără cazuri noi de coronavirus.

În ciuda ridicării restricțiilor, oamenii au continuat să poarte măști pe străzi vineri. Unii au declarat că masca ii face să se simtă în siguranță, în timp ce alții au spus că presiunile sociale de a purta măștile au fost, de asemenea, un factor.

Aceasta este a doua oară când autoritățile din domeniul sănătății din Beijing au aprobat relaxarea măsurii privind purtarea măștii de protecție în capitală. Centrele municipale de combatere a bolilor din Beijing au spus pentru prima dată că rezidenții ar putea merge fără măști în aer liber la sfârșitul lunii aprilie, dar regulile au fost inversate rapid în iunie după creșterea numrăului de noi cazuri de coronavirus.

Experții susțin că succesul țării în controlul bolii a fost aplicarea strictă a normelor locale, inclusiv purtarea măștilor, carantina obligatorie la domiciliu și participarea la testarea în masă.