FacebookTwitterLinkedIn

Hurun China Rich List 2020 evidențiază, de asemenea, trecerea accelerată a Chinei de la sectoarele tradiționale precum industria prelucrătoare și imobiliară, către comerțul electronic, tehnologia fintech și alte industrii din economia nouă, relatează Reuters.

Jack Ma, fondatorul Alibaba și-a păstrat primul loc în top pentru al treilea an consecutiv, averea sa crescând cu 45% la 58,8 miliarde de dolari, parțial datorită iminentei listări a gigantului fintech Ant Group.

De asemenea, Ant este de așteptat să creeze mai mulți bogați prin ceea ce este probabil cea mai mare ofertă de acţiuni IPO din lume, deoarece intenționează să strângă aproximativ 35 de miliarde de dolari printr-o listă duală în Shanghai și Hong Kong.

Cinci noi miliardari în China, în fiecare săptămână

Bogăția combinată a celor de pe lista Hurun China a totalizat 4 trilioane de dolari, mai mult decât produsul intern brut anual al Germaniei, potrivit Rupert Hoogewerf, președintele raportului Hurun.

Anul acesta s-au creat mai mulți miliardari în China decât în ultimii cinci ani, la listă adăugându-se 1,5 trilioane de dolari, aproximativ jumătate din mărimea PIB-ului britanic.

Piețele bursiere în plină expansiune și o mulțime de noi listări au creat cinci noi miliardari de dolari în China pe săptămână în ultimul an, a declarat Hoogewerf într-un comunicat.

„Lumea nu a văzut niciodată atâta bogăție creată în doar un an. Antreprenorii din China s-au descurcat mult mai bine decât se așteptau. În ciuda Covid-19, ei au ajuns la niveluri record.”

Potrivit unei analize separate a PwC și UBS, doar miliardarii din Statele Unite dețineau o avere combinată mai mare decât cei din China continentală.