FacebookTwitterLinkedIn

După 7 luni în care orașul chinez Wuhan a avut școlile închise, elevii se reîntorc în sălile de clasă, în ciuda îngrijorărilor părinților pentru posibila apariție a unor noi focare de coronavirus, informează Reuters.

Chiar dacă în prezent coronavirusul nu mai e principalul subiect în Wuhan, locuitorii nu pot lăsa garda jos, continuând să respecte măsurile de prevenție împotriva îmbolnăvirii cu COVID-19.

Orașul din care a început pandemia globală de coronavirus a permis deschiderea a 2.800 de instituții de învățământ, primind aproximativ 1,4 milioane de elevi înapoi în sălile de clase pentru prima dată din luna ianuarie.

Autobuzele școlare și-au reluat drumurile, iar macroeconomia școlii ce înglobează servirea micului dejun și magazinele din proximitatea unităților de învățământ prosperă din nou. Unii părinții, deși îngrijorați și temători, s-au declarat mulțumiți că se reiau cursurile în școli pentru că cei mici pot relua socializarea cu alți copii, iar adulții se pot întoarce la muncă.

În Wuhan, coronavirusl a făcut 3.869 de victime, cifră ce reprezintă mai mult de 80% din totalul de decese din China din cauza noului virus. Cu toate acestea, nu s-a mai raportat nicio transmitere locală a coronavirusului de la jumătatea lunii mai.

Redeschiderea școlilor în Wuhan se face respectând normele de distanțare și măsurile de siguranță pentru prevenire răspândirii noului virus. Copiilor li se măsoară periodic temperatura și sunt obligați să poarte măști de protecție.