Cautare
, Staff

https://www.facebook.com/forbesromania https://twitter.com/ForbesRo

CORONAVIRUS |
|

China amenință Australia în urma investigației despre originea coronavirusului

Guvernul de la Beijing a avertizat Australia că relațiile dintre cele două țări s-ar putea deteriora definitiv, după ce premierul australian Scott Morrison a declarat că este necesară o investigație în ceea ce privește originea virusului.
 aboneaza-te
Australian Prime Minister Scott Morrison holds coronavirus press conference in Canberra

Războiul de cuvinte între diplomațiile occidentale și China se agravează: președintele american Donald Trump a acuzat guvernul de la Beijing ca ar fi putut face mai mult pentru a preveni răspândirea virusului, iar acum Australia le solicită aliaților săi să susțină o reorganizare a Organizației Mondiale a Sănătății și sugerează recrutarea unor investigatori independenți, care să identifice sursa epidemiei, informează The Guardian.

„Vorbim despre un virus responsabil pentru peste 200.000 de decese pe glob, care a stopat economia globală”, a spus premierul australian. „Este foarte rezonabil și înțelept să ne dorim cu toții o evaluare independentă a modului în care acest lucru s-a întâmplat, ca să învățăm toate lecțiile și să prevenim o reapariție,” a mai spus Morrison.

China a reacționat imediat – mass media chinezească de stat a publicat articole în care Australia este descrisă drept „guma lipită de talpa Chinei”. Aceleași articole arată că inițiativa Australiei poate provoca daune pe termen lung asupra relațiilor bilaterale și a parteneriatului economic dintre cele două țări.

Foto: Profimedia

Postează un comentariu

sau înregistrează-te pentru a adaugă un comentariu.

*

Comentarii

Nu există comentarii