Cautare
, Contributor

I am a Breaking News Editor at Forbes Romania, with a focus on covering important Real Estate and Economic news. Have a news tip? DMs are open on Instagram @andreea__gutu or drop me an email at andree...

Afaceri |
|

Chimcomplex Borzești vrea să răscumpere 7 milioane de acțiuni, la un preț maxim de 30 de lei pe titlu

Chimcomplex Borzeşti este controlată în proporţie de 85,4% de CRC Alchemy Holding,  în timp ce statul român deţine aproape 9% din capitalul social.
Chimcomplex

Consiliul de Administrație al societății Chimcomplex Borzești S.A. convoacă Adunarea Generală Extraordinară a Acționarilor pentru aprobarea actualizării prețului maxim de răscumpărare a acțiunilor, de la valoarea de 15 lei/acțiune, la valoarea de 30 lei/acțiune. 

“Se aprobă autorizarea Consiliului de Administrație să implementeze un program de răscumpărare a unui număr maxim de 7.059.620 acțiuni (maxim 3% din totalul acțiunilor care compun capitalul social), în valoare nominală de 1,26 lei/acțiunea, la un preț minim egal cu prețul de piață de la BVB la momentul achiziției și un preț maxim de 30 lei/acțiune. Scopul programului de răscumpărare este îndeplinirea obligațiilor care decurg din Politica de Remunerare aprobată de Adunarea Generală Ordinară a Acționarilor din data de 26.04.2021, respectiv distribuirea acțiunilor ca pachete motivaționale (stock option plan) administratorilor și managerilor care vor opta pentru această formă de remunerație variabilă, conform prevederilor din Politica de Remunerare, precum și reducerea capitalului social prin anularea acțiunilor. Autorizația de achiziție de acțiuni proprii se acordă pentru o perioadă de 18 luni de la data publicării hotărârii AGEA în Monitorul Oficial al României”, se arată în raportul companiei publicat pe BVB.

Chimcomplex Borzești S.A. are o capitalizare de 4,8 miliarde de lei la data scrierii acestui material. Societatea, controlată de omul de afaceri Ștefan Vuza, a finalizat 2020 cu un profit net de circa 95 de milioane de lei.

Postează un comentariu

sau înregistrează-te pentru a adaugă un comentariu.

*

Comentarii

Nu există comentarii