Cautare
, Contributor

Sănătate |
|

Chifteluţele suedeze se întorc la IKEA România

2. IKEA
Mai multe magazine IKEA din lume au reînceput să vândă chifteluţe suedeze, inclusiv în România, au anunţat reprezentanţii companiei suedeze. Acestea au fost scoase de pe piaţă pentru verificări după ce, în urmă cu o lună, în Cehia au fost descoperite urme de carne de cal in chifteluţele produse pentru IKEA. 

Începând cu data de 3 aprilie, chifteluţele suedeze vor reveni în magaziul IKEA din Băneasa, iar reprezentanţii companiei spun că vânzarea va fi reluată mai întai în restaurant urmând ca, în următoarea lună, clienţii să le poată achiziţiona şi din magazin.

 

“Încrederea consumatorilor şi a angajaţilor noştri este deosebit de importantă pentru noi. Astfel, încă de la apariţia primelor informaţii legate de tema cărnii de cal, am decis să acţionăm cu maximă prudenţă în beneficiul clienţilor şi al angajaţilor noştri şi am retras de la vânzare chifteluţele atât din Restaurant, cât şi din Magazinul cu delicatese suedeze pentru verificări”, au declarat reprezentanţii IKEA menţionanând că, în ciuda faptului că rezultatele analizelor derulate de către Autoritatea Naţională Sanitară Veterinară şi pentru Siguranţa Alimentelor (ANSVSA) au infirmat prezenţa cărnii de cal în chifteluţele din magazinul IKEA România, investigaţiile pe plan global au fost continuate.

În urmă cu o lună, măsura de retragere de la vânzare a chifteluţelor a fost aplicată în 24 de ţări.

Potrivit datelor publicate anterior, IKEA a vândut peste patru milioane de chifteluţe la restaurantul din Bucureşti în perioada septembrie 2011 – august 2012.

Postează un comentariu

sau înregistrează-te pentru a adaugă un comentariu.

*

Comentarii

Nu există comentarii