Cautare
, Redactor

Reporter în căutare de oameni și povești.

Lifestyle |
|

Chiar și pentru vedete, viața s-a mutat pe internet

Izolați în propriile case din cauza pandemiei, principala modalitate care ne-a rămas pentru a ține legătura cu ceilalți este internetul. Unii dintre noi postează poze cu pisici, alții cu mâncare sau chiar cu capturi din întâlnirile pe Skype cu prietenii. Vedete din lumea întreagă – foarte cunoscute sau mai puțin – încearcă să facă această perioadă mai suportabilă pentru fani prin tot soiul de inițiative on-line.
 aboneaza-te
Screenshot 2020-04-19 at 18.21.47

Tenorul Andrea Bocelli s-a alăturat mișcării deja devenite celebre din Italia Musica Che Unisce (n.r. – Muzica care unește). Bocelli transmite live, pe pagina sa de Instagram, miniconcerte de pian și voce, din propria casă. De amintit este și concertul fără spectatori (difuzat pe YouTube) pe care artistul l-a ținut în Domul din Milano, cu ocazia Paștelui Catolic.

Chris Martin, solistul trupei britanice Coldplay, s-a alăturat mișcării #TogetherAtHome și a transmis pe Instgram, de acasă, un concert de 30 de minute. Pe 18 aprilie, pe YouTube și pe alte platforme on-line a fost difuzat concertul One World: Together At Home, inițiat de Organizația Mondială a Sănătății în colaborare cu Lady Gaga. La eveniment au participat peste 20 de artiști.

Italia este una dintre cele mai afectate țări din lume din cauza COVID-19. Italienii au încercat să arate că pot rezista cu ajutorul culturii. Ghizii de călătorie Lauren Mouat și Luca Misuri recreează tablouri faimoase din obiecte găsite în apartamentul lor din Livorno. Spre exemplu, s-au costumat în Ducele și Ducesa de Urbino, un tablou al artistului Piero della Francesca, și au readus la viață lucrarea The Sick Bacchus a lui Caravaggio.

Gary Barlow îi transmite îmbrățișări virtuale lui Robbie Williams, fostul său coleg de trupă de la Take That, pentru că a aceeptat să cânte alături de el, în direct, pe Instagram. De când cu pandemia, Barlow își distrează fanii cu transmisiuni zilnice în care cântă împreună cu diverși artiști.

Poveștile pot vindeca copiii. Și, de ce nu, lumea întreagă. Actrițele Laura Dern și Jennifer Garner s-au alăturat inițiativei globale Save With Stories și au citit câte o poveste pentru toți copiii afectați de această criză. Inițiativa globală aparține organizațiilor de caritate Save The Children și No Kid Hungry.

Legendarul artist american Bruce Springsteen s-a transformat în DJ cu ocazia pandemiei. Prin intermediul postului de radio E Street Radio, Springsteen le-a transmis fanilor săi gânduri bune și le-a împărtășit piesele unor artiști pe care îi ascultă în carantină – Sam Cook, Roy Orbison, Bob Dylan, Lucinda Williams.

Statul zi de zi, în izolare, lângă aceeași persoană poate duce uneori la tensiuni. Psihoterapeuta Esther Perel a demarat pe Instagram și pe YouTube o serie de workshopuri în care explică ce și cum trebuie să facem ca să avem armonie în cuplu, în ciuda dificultăților care apar din cauza carantinei.

 

Postează un comentariu

sau înregistrează-te pentru a adaugă un comentariu.

*

Comentarii

Nu există comentarii