Cautare
, Contributor

Industrie |
|

Chevron și Exxon scad cheltuielile pe măsură ce pandemia diminuează cererea

Companiile petroliere americane Chevron și Exxon au redus cheltuielile în trimestrul al treilea, pentru a compensa cererea scăzută de combustibil.
Petrol

Exxon a înregistrat pierderi în trimestrul al treilea și, drept urmare, a redus planurile de cheltuieli pentru anul următor.

La fel că alți jucători din domeniu, cei doi își concedieză o parte substanțială a forței de muncă și se așteaptă să reducă costurile, transmite Reuters.

Prețurile petrolului din SUA au scăzut cu 41% în acest an, deoarece pandemia de coronavirus a forțat miliarde de oameni să se izoleze. Cererea a revenit la sfârșitul verii emisferei nordice, dar națiuni precum Germania, India și Statele Unite înregistrează din nou o creștere a infecțiilor, diminuând cererea de benzină, motorină și combustibil pentru avioane.

Perspectivele consumului de energie „depind de momentul în care lumea – această țară și alte țări – reia activități. Nu știm când va fi asta”, a declarat directorul financiar al Chevron, Pierre Breber.

Acțiunile Exxon au scăzut cu 1,2% până la 32,56 dolari vineri după-amiază. Acțiunile Chevron au câștigat 1,8% până la 70,50 dolari. Acțiunile Exxon și-au pierdut jumătate din valoare în acest an; în cazul Chevron au scăzut cu 40%.

Chevron, al doilea cel mai mare producător de petrol din SUA din punct de vedere al producției, a câștigat 201 milioane de dolari în ultimul trimestru, comparativ cu un profit de 2,9 miliarde de dolari în aceeași perioada din anul precedent. Exxon a înregistrat o pierdere de 680 milioane dolari, a treia pierdere trimestrială consecutivă.

 

Postează un comentariu

sau înregistrează-te pentru a adaugă un comentariu.

*

Comentarii

Nu există comentarii