FacebookTwitterLinkedIn

Regulile retailului se schimbă cu o viteză amețitoare chiar și pe piața luxului. Până mai ieri, unele dintre brandurile exclusiviste își făceau un titlu de glorie din listele lungi de așteptare, din prezentările private pentru grupuri atent selecționate sau chiar pentru un singur client și, în general, din focalizarea pe experimentarea directă a produsului. Realitățile de azi ale pieței le-au obligat însă la reconsiderarea strategiilor, prin privilegierea on-line-ului. Piese de mii sau zeci de mii de euro, fără îndoială superbe, dar pe care clienții ar fi dorit să le vadă personal înainte de cumpărare, sunt din ce în ce mai des comandate on-line și primite acasă. E drept, când e vorba despre un brand de tradiție, știi că promisiunea calității va fi ținută.

Bijutierul parizian Chaumet, referință obligatorie atunci când vorbim despre zona zero a luxului, Place Vendôme, pariază acum pe serviciul de vânzări la distanță. Desigur, pentru fidelii acestei case e greu de înlocuit vizita la celebrul număr 12 din Place Vendôme sau la celelalte boutique-uri în ale căror vitrine strălucesc creații Chaumet. Pe site-ul casei, chaumet.com, poți alege una  dintre creațiile-vedetă ale verii, spre exemplu inelul cocktail Exquises, cu piatră centrală în tăietură ovală și briliante. Inelul poate fi personalizat: piatra centrală poate fi rodolitul, citrinul, ametistul sau morganitul, iar aurul poate fi roz sau alb.

Din întregul și impresionantul inventar de colecții, în centrul atenției se află acum acele modele de referință colorate și suficient de versatile pentru a fi purtate la ținute estivale. Între acestea se numără ceasul Hortensia Eden, cu verdele cuceritor al cadranului din malahit și carcasa din oțel sau aur roz decorată cu briliante, brățările-fagure Bee My Love din aur galben, roz sau alb, cu sau fără diamante, și pandantivele Laurel.

Adunate sub numele Summer Spirit, toate aceste creații ne reamintesc de ce este marca Chaumet atât de iubită. Rafinamentul, creativitatea și prestigiul acestui bijutier fac parte dintr-o rețetă ce nu poate fi copiată. Pentru Chaumet, vara lui 2020 este la fel de colorată ca oricând: optimismul este hrănit de o tradiție multiseculară care le-a văzut și răzbit pe toate. Întotdeauna, frumusețea este cea care triumfă, pare să ne spună bijutierul francez, sub al cărui renumit logo se poate citi: „L’art de la joaillerie depuis 1780”.