Cautare
, Contributor

Media şi entertainment |
|

Charles și Camilla:  Cuplul regal sărbătorește 15 ani de căsătorie

Prinţul de Wales (71 de ani) şi ducesa de Cornwall (72 de ani) au marcat aniversarea a 15 ani de căsătorie printr-un nou portret de familie, alături de câinii Camillei, realizat la reşedinţa de la Birkhall.  
 aboneaza-te
THE ROYAL WEDDING OF PRINCE CHARLES AND CAMILLA PARKER BOWLES, WINDSOR, BRITAIN - 09 APR 2005

La prima vedere, este acel gen de fotografie pe care familiile din întreaga lume și le trimit pe Whatsapp: bunici autoizolați jucându-se cu câinii, îmbrăcați lejer, bucurându-se de aerul curat pe care îl respiră. Se simt fericiți și comfortabil unii lângă alții. În acest tablou fără prea mari pretenții se regăsesc și Prinţul de Wales şi ducesa de Cornwall sărbătorind 15 ani de căsătorie.

Charles şi Camilla, care au stat separat în ultimele două săptămâini de autoizolare, s-au reunit luni pentru aniversarea căsătoriei. Fotografia realizată miercuri dimineaţă – cu o zi înainte de aniversarea lor – îi înfăţişează pe cei doi zâmbitori, aşezaţi unul lângă altul în pridvorul reşedinţei din Scoţia, cu cei doi câini, Jack Russells Beth și Bluebell, în braţe. Fotografia a fost realizată de un membru din cadrul personalului.

Nu a fost întotdeauna atât de simplu. Pentru noile generații, prea tineri pentru a o fi cunoscut pe prințesa Diana, povestea prințului Charles și a Camillei este una de dragoste adevărată pusă la grele încercări, cu o perioadă de pauză și, într-un final, reluare. Pare de necrezut că în urmă cu 15 ani, când și-au jurat iubire la Guildhall Windsor, căsătoria lor nu a fost primită ca o sărbătoare de către britanici.

“Acum pare ridicol să nu se fi căsătorit, dar în 2005 era un șoc”, spune Robert Jobson, autorul cărții Charles: Our Future King and the journalist who broke the news of their engagement. “Toți presupuneau că aceștia vor rămâne doar parteneri de cuplu”.

Opinia publică s-a schimbat, în mare parte datorită susținerii vizibile oferită de Regină la nuntă, alături de sinceritatea cu care mirele și mireasa și-au mărturisit păcatele anterioare în timpul binecuvântării. Unele pancarte din ziua nunții de la fanii Dianei au fost uitate aproape definitiv.

“Când au ieșit afară pe scările bisericii St. George’s Chapel, ea părea imaculată și oamenii au văzut cât de fericiți sunt împreună, cât de fericit era el”, spune Jobson. “Aproape de miezul nopții situația părea a fi acceptată. Oamenii s-au gândit: este o nouă eră”.

Până atunci, relația lor era deja subiectul unui plan de PR, care se asigura că Camella va fi la început acceptată de popor, apoi plăcută. Totuși, nu a fost o perioadă ușoară. Acuzațiile de lenevie – care s-au dovedit a fi nedrepte – au persistat, alături de porecle inadecvate și o poveste apocrifă, dar credibilă, despre cum s-a aruncat în ea cu rulouri de pâine într-un supermarket.

Clarence House a avut grijă să precizeze că ducesa de Cornwall nu va folosi titlul de Princess of Wales, așa cum ar fi putut-o face și într-o bună zi va deveni Prințesa Consort mai degrabă decât Regină. Nemulțumită, a simțit toate aceste lucruri aproape de inimă, a aplecat capul și, încet, dar sigur și-a făcut prieteni pretutindeni, ceea ce a contat.

“Oamenii uită că au trecut printr-o perioadă foarte grea”, spune biograful cuplului, Gyles Brandreth. “A avut loc o transformare. Ea este un om extraordinar de bun, iar el este atât de îndrăgostit”.

Cel mai important, căsnicia lor nu șchiopătează. În public, sunt o apariție plăcută, dezinvoltă și afectuoasă, cu capacitatea de a-i face pe cei din jurul lor să se simtă confortabil. În privat, prietenii spun că simțul umorului îi ține aproape, reușind să-și delimiteze foarte bine munca de viața personală.

În excursiile pe care le fac peste mări, ei se susțin de-a lungul zilei, comunicând cu mulțimea precum un întreg. Pe lângă obiceiul de a fi cât mai drăguți cu oamenii din jur, cei doi nu uită să-și să respecte cu strictețe programul riguros.

Cei doi au un umor extraordinar. Este o adevărată plăcere pentru fotografi să-i surprindă în niște ipostaze amuzante alaturi de animale, legume deformate și cu ultimile modele de ochelari de soare. Duncesa poate fi surprinsă ocazional rotindu-și ochii sau făcând cu ochiul jurnaliștilor. Cei care au observat îndeaproape relația lor spun că ducesa Camilla este un impuls de încredere și inspiră o stare de calm.

„Sunt un cuplu extraordinar”, spune cineva care a lucrat cu ei. „Ea îl întinerește prin prezența ei, oferindui viață și sclipire în privire.”

În 2020, puțini ar avea ce să le reproșeze lui Charles și Camillei pentru îndelungata lor fericire. Anul acesta, durata mariajului lor o va depăși pe cea a lui Charles și a Dianei. Marea Britanie a avut parte de multiple schimbări. La fel și familia regală. În acest context, multe familii „amestecate” vor recunoaște succesul celui de-al doilea mariaj, alături de copiii și nepoții care, de asemenea, își trăiesc viața fericiți.

„Genialitatea familiei regale constă în faptul că aceștia reflectă lumea în care trăim” zice Brandreth. ”Prințul de Wales și Ducesa de Cornwall sunt o reflecție a propriei generații”.

În unele interviuri, cuplul nu se sfiază să destăinuie secretele fericirii lor. „Este minunat să ai alături pe cineva care te înțelege și te încurajează”, zice Charles. ”Cu toate acestea, ea intervine mereu cu umor atunci când eu devin prea serios în anumite situații. Acest lucru ajută foarte mult.”

„El este incredibil de bun”, a zis ea despre el. „Are un simț al umorului deosebit. De asemenea, este admirabil atunci când e alături de copii. Nepoții mei îl adoră și sunt mereu nerăbdători să îl vadă”.

Cu toate acestea, Camilla nu ține în secret „frustrarea ei de soție” cu privire la etica lui de muncă,  glumind că ea trebuie să mai dea din când în când câte un semn pentru a primi puțină atenție de la soț. Fiind întrebați cum au de gând să serbeze ziua de naștere a prințului, ea a răspuns că ar fi o „binecuvântare” să se relaxeze și să se bucure împreună de liniște, pace și soare.

Din fericire pentru ducesă, acest vis modest poate deveni realitate astăzi. Coronavirusul aduce – chiar și pentru moștenitorul tronului – o doză de relaxare forțată, iar cel mai potrivit loc pentru a se bucura de această perioadă este reședința din Birkhall.

„Sunt solizi ca o piatră”, spune un prieten. „Mariajul lor este fundamentul pe care se țin toate lucrurile din viața lor”.

Iată povestea iubirii lor! Pe 9 aprilie, cei doi au împlinit 15 ani de mariaj, având în spate mulţi alţii în care au fost doar amanţi. Atât cei din imediata lor apropiere, cât și publicul larg care-i urmărește de departe, sunt convinși că această poveste de dragoste și căsnicie fericită va continua în același registru.

 

Foto: Profimedia

Postează un comentariu

sau înregistrează-te pentru a adaugă un comentariu.

*

Comentarii

Nu există comentarii