Cautare
, Staff

https://www.facebook.com/forbesromania https://twitter.com/ForbesRo

Transport |
|

CFR SA a lansat licitaţia pentru realizarea studiului de fezabilitate şi a proiectului tehnic la linia dintre Apahida şi Ilva Mică

CFR SA anunţă că a lansat licitaţia pentru elaborarea studiului de fezabilitate şi a proiectului tehnic de modernizare a liniei CF între Apahida şi Ilva Mică, contract în valoare de peste 34 de milioane de lei, finanţat în proporţie de 85% din fonduri europene nerambursabile, informează News.ro.
CFR Marfa

Termenul limită pentru depunerea ofertelor este 15 martie 2021.

„Compania Naţională de Căi Ferate CFR SA a lansat licitaţia deschisă pentru realizarea Studiului de Fezabilitate şi a Proiectului Tehnic necesare modernizării liniei de cale ferată Apahida – Ilva Mică (subsecţiunea I a tronsonului Apahida – Suceava), pentru viteza maximă de circulaţie de 160 km/h pentru trenurile de călători, respectiv de 120 km/h pentru trenurile de marfă. Studiul de fezabilitate şi Proiectul Tehnic pentru modernizarea liniei de cale ferată pe subsecţiunea I Apahida – Ilva Mică, în lungime de 119 km, au drept scop identificarea soluţiei optime din punct de vedere tehnic, operaţional, economic, financiar, al impactului asupra mediului.şi al schimbărilor climatice”, anunţă compania.

Conform CFR SA, obiectivul general al contractului de prestări servicii este modernizarea infrastructurii feroviare între Apahida şi Ilva Mică, pentru integrarea unui transport durabil între regiunea Centrală şi Nord-Estică a ţării, conform News.ro.

Linia de tren dintre Apahida și Suceava are o lungime de 300 km, distanță pe care trenurile o parcurg în prezent în șase ore.

Acesta ar fi primul pas pentru modernizarea căii ferate dintre Transilvania și Moldova.

Postează un comentariu

sau înregistrează-te pentru a adaugă un comentariu.

*

Comentarii

Nu există comentarii