Cautare
, Staff

https://www.facebook.com/forbesromania https://twitter.com/ForbesRo

Fuziuni și achiziții |
|

CEZ România, investiție de aproximativ 700.000 de euro pentru amplasarea unei noi centrale

În perioada 2020 – 2022, compania TMK Hydroenergy Power, parte a Grupului CEZ în România  investește aproximativ 700.000 de euro  pentru a amplasa o nouă centrală în judeţul Caraş-Severin.
 aboneaza-te
shutterstock_385760392

Scopul investiţiei este producerea energiei electrice verzi (nepoluante) prin folosirea potenţialului hidroenergetic al râului Bârzava, au anunțat reprezentanții companiei, informează Agerpres.

„TMK Hydroenergy Power amplasează o nouă centrală în judeţul Caraş-Severin, cu sprijinul granturilor acordate de Islanda, Liechtenstein şi Norvegia prin mecanismele financiare SEE şi Norvegian 2014-2021, în cadrul Programului de Energie din România. (…) Pentru acest lucru, a accesat şi a primit finanţare nerambursabilă de aproximativ 44,7% (300.000 de euro) din valoarea totală a investiţiei. Acest proiect reprezintă un sprijin pentru România, în atingerea obiectivelor europene în materie de energie şi climă”, se arată într-un comunicat al companiei.

Estimările specialiştilor susţin că noua centrală hidroenergetică va asigura producţia de energie electrică de aproximativ 2.500 MWh anual.

În urmă cu aproximativ 10 ani, Grupul CEZ în România a achiziţionat 100% pachetul de acţiuni al companiei care deţinea sistemul hidroenergetic de lângă Reşiţa, format din 4 microhidrocentrale (Grebla, Crăinicel 1, Crăinicel 2 şi Breazova) şi amenajările hidro aferente de la Timiş Trei Ape, Gozna, Văliug şi Secu, având o capacitate totală instalată de aproximativ 22 MW după procesul de retehnologizare şi o producţie de circa 70GWh/an.

Postează un comentariu

sau înregistrează-te pentru a adaugă un comentariu.

*

Comentarii

Nu există comentarii