Cautare
, Contributor

I am a Breaking News Editor, with a focus on covering important IT& C and Energy news. Have a news tip? DMs are open on Instagram @georgiana1costea or drop me an email at georgiana.costea@forbes.ro

Energie |
|

CEZ a obținut un brevet de invenție emis de SUA pentru soluția din parcul eolian din România

Biroul Statelor Unite pentru Brevete și Mărci a acordat companiei Ovidiu Development brevetul de invenție pentru o soluție tehnică care permite îmbunătățirea performanței turbinelor eoliene.  
092 dosar 101 CEZ 1

Metoda CEZ permite îmbunătățirea performanței turbinelor eoliene prin captarea fluxului de vânt maxim posibil și prevede 25% mai puține erori de măsurare decât celelalte metode de măsurare folosite în prezent în sector, arată compania cehă CEZ.

“Suntem mândri de acest rezultat care rezumă rodul muncii asidue, dar și nivelul ridicat de know-how pe care îl cultivăm în cadrul organizației. Cred că încurajarea angajaților de a-și descoperi întregul potențial precum și crearea condițiilor propice pentru inovare sunt metodele care ne vor asigura certificări similare și pe viitor”, a declarat Ondrej Safar, CEO CEZ România.

CEZ a instalat în zona Fântânele-Cogealac (Dobrogea), cel mai mare parc eolian de uscat din Europa, cu o capacitate de 600 MW, în urma unei investiții de 1,1 miliarde de euro.

 

Postează un comentariu

sau înregistrează-te pentru a adaugă un comentariu.

*

Comentarii

Nu există comentarii