Cautare
, Staff

https://www.facebook.com/forbesromania https://twitter.com/ForbesRo

Transport |
|

Cetăţenii Uniunii Europene pot intra de vineri în Marea Britanie numai cu pașaportul

De vineri, 1 octombrie, cetăţenii Uniunii Europene nu mai pot intra în Marea Britanie pe bază de carte de identitate, ci doar cu un paşaport valabil. Cartea de identitate poate fi utilizată în continuare încă aproximativ 4 ani de persoanele care au rezidență sau permis de muncă, informează Radio România Actualități.
pasaport shutterstock_671153608
Cetăţenii din blocul comunitar, din spațiul economic european și elveţienii pot călători în Regatul Unit, pentru vacanţe sau călătorii scurte, fără a avea nevoie de viză, dar numai cu un pașaport valabil.
Priti Patel, ministrul de interne al Regatului Unit: „Punând capăt utilizării acestor cărţi de identitate nesecurizate, ne consolidăm frontiera şi răspundem voinţei poporului de a prelua controlul sistemului nostru de imigraţie”.
După perioada de tranziție post-Brexit, libera circulație între Marea Britanie și Uniunea Europeană a continuat în anumite condiții, iar de la începutul acestui an, autoritățile de la Londra au pus în aplicare un nou sistem de imigrare pe bază de puncte, care acordă prioritate aptitudinilor profesionale și talentului, notează RRA.
În ultima perioadă însă economia britanică se confruntă cu o lipsă acută de forță de muncă în mai multe domenii: agricultură, construcții, HoReCa sau transport rutier, ceea ce a dus la o adevărată criză de aprovizionare.

Postează un comentariu

sau înregistrează-te pentru a adaugă un comentariu.

*

Comentarii

Nu există comentarii