Cautare
, Staff

https://www.facebook.com/forbesromania https://twitter.com/ForbesRo

Evenimente |
|

Cetățenii cu acte de identitate expirate în pandemie pot vota pe 27 septembrie

Biroul Electoral Central a anunțat că alegătorii care au actul de identitate expirat în perioada 1 martie - 27 septembrie îşi pot exercita dreptul de vot la alegerile locale.  
 aboneaza-te
Alegeri prezidentiale 2019

Aceștia votează doar la secţia unde sunt înscriși în lista electorală permanentă ori la cea unde este arondată adresa de domiciliu sau reşedinţa, informează Agerpres.

Biroul Electoral Central a emis o hotărâre privind aplicarea unitară a prevederilor privind exercitarea dreptului la vot la alegerile locale.

Potrivit hotărârii BEC, alegătorul care, până cel mai târziu în data de 4 septembrie, şi-a stabilit reşedinţa la o altă adresă decât cea de domiciliu votează numai la secţia de votare unde este arondată strada la care îşi are reşedinţa menţionată pe actul de identitate, urmând a fi înscris în lista electorală suplimentară dacă nu a solicitat înscrierea în listele electorate permanente cu adresa de reşedinţă.

La scrutinul din 27 septembrie, cetăţenii români îşi exercită dreptul de vot pe baza unuia dintre următoarele acte de identitate: 

-cartea de identitate, 

-cartea electronică de identitate, 

-cartea de identitate provizorie, 

-buletinul de identitate ori paşaportul diplomatic, paşaportul diplomatic electronic, 

-paşaportul de serviciu sau paşaportul de serviciu electronic, 

-carnetul de serviciu militar (în cazul elevilor din şcolile militare). 

Actele trebuie să fie valabile în ziua votării.

Alegătorul care deţine un act de identitate al cărui termen de valabilitate ar fi expirat în perioada 1 martie – 27 septembrie îşi poate exercita dreptul de vot în baza acestuia.

Totodată, cetăţenii Uniunii Europene înscrişi în lista electorală complementară îşi pot exercita dreptul de vot pe baza oricărui document valabil care le atestă identitatea.

Postează un comentariu

sau înregistrează-te pentru a adaugă un comentariu.

*

Comentarii

Nu există comentarii