Cautare
, Contributor

ForbesLife |
|

Cetatea Râșnovului găzduiește Festivalul de Film și Istorii, ediția a IX-a

Sfârșitul lunii iulie și începutul lui august aduce iubitorii de film în Cetatea Râșnovului pentru 10 zile de cultură. Între 28 iulie și 6 august are loc la Râșnov ediția a IX-a a Festivalului de Film și Istorii, care va însuma anul acesta 44 de filme, 15 concerte, prelegeri, dezbateri, ateliere și 70 de invitați.
378173_446677532022385_882729770_n

Prima ediție e festivalului a avut loc în 2009 din dorința de a aduna la un loc filmele inteligente și publicul pentru a căuta împreună întrebări, a emite răspunsuri și pentru a se inspira unii pe alții. Anul acesta tema „Globalizarea și Populismul” va fi centrul tuturor întrebărilor, iar Empatia va fi pâlnia prin care vor fi livrate răspunsurile, devenită deja tradiția casei.

De asemenea, are loc și Școala de Vară Astra, o școală altfel unde lectorii țin prelegeri ca mai apoi să modereze dezbateri pe teme semnificative. Atât studenții români și cei din Republica Moldova, cât și publicul larg sunt invitați să participe la aceste dezbateri.

„S-a nãscut astfel un eveniment unic pe piaţa culturalã româneascã în care Istoria şi Filmul Istoric stârnesc gânduri şi pasiuni, informeazã şi emoţioneazã, ridicã întrebãri şi dezbate rãspunsuri. O întâmplare proaspãtã şi relaxatã, care înţelege sã mixeze în chip firesc rigoarea şi umorul.” precizează echipa pe site.

Programul complet, dar și mai multe informații găsiți pe: www.ffir.ro

Postează un comentariu

sau înregistrează-te pentru a adaugă un comentariu.

*

Comentarii

Nu există comentarii