FacebookTwitterLinkedIn

„Apariția unor noi experiențe personale de computing, a dispozitivelor conectate şi inteligente și revoluția din domeniul tehnologiei purtabile redefinesc relaţia dintre utilizatori şi tehnologie”, a declarat Brian Krzanich, CEO al Intel (FOTO).

Creşterea tehnologiei purtabile creează noi oportunități pentru inovaţie. Krzanich a descris planurile pentru modulul Intel Curie1, un produs de mici dimensiuni care se bazează pe SoC-ul (System on Chip) al companiei dedicat dispozitivelor purtabile. Modulul este programat să apară în a doua jumătate a anului şi include SoC-ul Intel Quark, Bluetooth, senzori şi baterie încărcabilă.

Până de curând, computingul a fost definit ca interacţiunea omului cu un ecran, o tastatură şi un mouse. Krzanich a evidenţiat câteva noi tehnologii şi aplicaţii care vor duce computingul într-o lume 3D, în care nu vor mai fi necesare cabluri și parole.

CEO-ul Intel a prezentat o gamă de capabilităţi care se vor adăuga produselor până la sfârşitul anului, printre care True Key, o nouă aplicaţie anunţată de Intel Security, care îi scapă pe utilizatori de grija parolelor. Aplicaţia True Key foloseşte elemente ca faţa sau amprentele utilizatorilor pentru o logare mai uşoară şi mai sigură. True Key este compatibilă cu sistemele de operare iOS, Android, Windows, cât şi cu toate browserele. De asemenea, este preinstalată pe dispozitivele HP şi Lenovo, iar în câteva luni și pe o parte dintre soluțiile McAfee LiveSafe.

CEO-ul Intel a declarat că noile aplicații și camera Intel RealSense sunt deja disponibile într-o gamă largă de dispozitive 2în1, notebookuri, sisteme All-in-One și multe altele bazate pe cea de-a cincea generație a gamei de procesoare Intel Core disponibilă din acest trimestru

Krzanich a mai vorbit despre mai multe domenii în care extinderea computingului ajută la îmbunătăţirea vieților oamenilor. El a prezentat exemple reale cu roboţi şi drone şi a declarat că Intel RealSense poate oferi capabilități intuitive pentru rezolvarea unor probleme complexe.

Spre exemplu, Ascending Technologies intenționează să folosească Intel RealSense pentru a dezvolta drone mai inteligente şi mai sigure, iar iRobot colaborează cu Intel pentru folosirea acestei noi tehnologii pentru platformele robotice inteligente ale companiei.