FacebookTwitterLinkedIn

Certinvest a preluat un pachet de acțiuni reprezentând 10% din capitalul social al Ascendia, completându-și portofoliul cu o nouă zonă de investiții. Ascendia este unul dintre promotorii educației prin intermediul tehnologiei, având o experiență de 9 ani în dezvoltarea de software educațional și Platforme de eLearning pe piața din România. Principalele linii de business ale companiei sunt dezvoltarea de conținut digital pentru școlari și preșcolari, de platforme de training și conținut pentru companii și de proiecte de cercetare și dezvoltare în domeniul educației prin mijloace digitale.

Certinvest și Ascendia vizează împreună susținerea companiei de eLearning în procesul de listare pe piața alternativă AeRO, proces administrat de societatea de brokeraj Intercapital Invest.

„Vedem în Ascendia un business de succes pe care dorim să-l sprijinim pe termen scurt să se listeze pe piața secundară AeRO, iar pe termen lung să-l aducem pe piața principală a Bursei de Valori. Suntem două companii românești care își doresc să crească sănătos prin dezvoltarea de produse inovatoare și investiții bine țintite”, a declarat Horia Gustă, director general, Certinvest.

Certinvest a achiziționat APF, compania de pensii private facultative a Metropolitan Life

 „Am adus Ascendia într-un punct important de creștere, în care avem nevoie de un partener care ne împărtășește viziunea și crede în educație, așa cum este Certinvest, precum și de investiții care să ne susțină dezvoltarea. Misiunea noastră pe piața românească de educație este de a reașeza procesul de învățare pe noi piloni care să includă tehnologia și produsele de eLearning”, a declarat Cosmin Mălureanu, CEO Ascendia.