Cautare
, Contributor

Servicii financiare |
|

Certinvest a achiziționat APF, compania de pensii private facultative a Metropolitan Life

Metropolitan Life și Certinvest au anunţat  achiziția de către Certinvest a APF -  Societate de Administrare a Fondurilor de Pensii Facultative S.A. (Fondul de pensii facultative Pensia Mea) a Metropolitan Life.
horia gusta, ceo certinvest

Certinvest este cel mai mare administrator român independent de active și cu o experiență de peste 20 de ani în investiții pe piața din România. Compania are în administrare un portofoliu diversificat de fonduri mutuale (fonduri de acțiuni, fonduri de indici, fonduri cu venit fix, fonduri diversificate), precum şi un număr important de portofolii individuale fiind lider pe acest segment, informează compania.

„Metropolitan Life își revizuiește în mod constant portofoliul de business pentru a se asigura că își atinge obiectivele financiare și de afaceri stabilite și că aduce valoare pentru clienți și acționari. Fondul de pensii facultative Pensia Mea completează excelent business-ul actual al Certinvest. Ei dețin know-how-ul necesar pentru managementul eficient al activelor de fonduri de pensii private facultative, iar obiectivul lor de business este de a se extinde în acest domeniu. Oferirea de soluții eficiente de asigurări de viață, de sănătate și pensii private obligatorii, personalizate în funcție de nevoile clienților, rămâne prioritatea numărul unu a Metropolitan Life. Vom respecta această misiune pe care ne-am asumat-o și ne vom asigura că transferul de portofoliu se va face fără impact asupra clienților noștri”, a afirmat Emilia Bunea, CEO Metropolitan Life România.

“Prin aceasta achiziție, Certinvest face un pas important în construirea unui grup financiar integrat, axat pe o strategie bine gândită de economisire pe termen lung. Ne-am asumat un angajament foarte puternic pentru piața pensiilor în care am identificat oportunități semnificative de dezvoltare în viitor”, a declarat Eugen Voicu, acționar fondator Certinvest.

“Preluarea APF ne va da posibilitatea să venim cu o ofertă integrată care va aduce un dublu avantaj clienților noștri. Pentru clienții Certinvest, acces direct la servicii de pensii private, iar pentru clienții fondului de pensii, extinderea ofertei cu serviciile de calitate ale Certinvest, confirmate în cei 20 de ani de prezență pe piața din România”, a spus şi Horia Gustă, CEO Certinvest.

Postează un comentariu

sau înregistrează-te pentru a adaugă un comentariu.

*

Comentarii

Nu există comentarii