FacebookTwitterLinkedIn

Cu această ocazie, managementul companiei a pornit într-un adevărat turneu de promovare a brandului și a colecțiilor speciale lansate pentru 125 de ani de existență – la București, președintele Certina, Adrian Bosshard, a organizat, alături de distribuitorul mărcii în România, B&B Collection, un eveniment în cadrul căruia s-a lansat oficial gama DS Eagle. Tot atunci, s-a anunțat și parteneriatul cu Alex Filip, pilotul pe care Certina îl susține în competițiile naționale.

Certina a fost fondată în 1888 de frații Adolf și Alfred Kurth, iar brandul Certina a fost înregistrat la nivel global în 1938, conceptul DS (Double Security) urmând în 1960 – robustețe și rezistență la apă. |n deceniile care au urmat, Certina a lansat câteva ceasuri excepționale, precum DS Super PH 1000m, utilizat de NASA in diverse expediții sau primul ceas care afișeaza bioritmul uman zilnic. Certina este un brand activ în sport: parteneriatul de lungă durată cu Formula 1 – astăzi partener al echipei Sauber F1, campionatul mondial de motociclism, parteneriatul din anii ’70 cu Muhammad Ali sau, mai recent, cu cel mai medaliat biatlet din istorie – Ole Einar Bjorndalen. Certina este acum partener oficial și cronometror al Campionatului Mondial de Raliu FIA WRC.

Noua identitate corporate a brandului a fost prezentată atât la Basel, cât și la București – culoarea brandului este acum verde, iar celebra țestoasă Certina devine simbolul calității. De asemenea, acronimul DS este incorporat în logo pentru prima dată.

Noul model DS Eagle este un cronograf cu cadran supradimensionat și lunetă înfiletabilă cu inserții din fibră de carbon, etanș până la 200m adâncime. A doua zonă de fus orar, în format 24 de ore GMT, completează funcția crono, pentru cei care își măsoară timpul pe mai multe meridiane ale lumii.