Cautare
, Contributor

Afaceri |
|

CertAsig și-a majorat volumul total de prime subscrise în 2015 cu 12%

Compania de asigurări CertAsig, care este specializată în produse de asigurări pentru companii și-a majorat volumul total de prime subscrise anul trecut cu 12%, ajungând la un total de 14.5 milioane euro.
asigurari

Strategia CertAsig este de a se adresa exclusiv companiilor, pentru care dezvoltă produse de asigurari specializate pentru domeniile lor specifice de activitate, prin intermediul brokerilor.

Peste 6.000 de companii și-au asigurat fabricile, clădirile, bunurile, mărfurile, angajații, contractele, sau afacerile în derulare la CertAsig, 99% alegând produsele CertAsig prin intermediul brokerilor de asigurare.

FGA a aprobat aproximativ 2.000 de dosare ale păgubiților Astra

„2015 a fost al 6-lea an consecutiv de creștere a primelor subscrise pentru CertAsig. Ne-am concentrat în continuare pe subscrierea de business de calitate, și nu de „business cu orice preț”, a declarat James Grindley, CEO CertAsig.

Geografic, Romania este piața principală pentru CertAsig, generând peste 60% din afacerile companiei, în timp ce Turcia a generat 35% din primele subscrise. Bulgaria, unde compania a deschis o sucursală în 2014, este încă la începutul activității și a avut o pondere mai mică în volumul primelor subscrise, dar în continuă creștere.

Dan Adamescu, audiat la DNA

Asigurările maritime în Turcia și regiunea Mării Negre reprezintă în continuare un segment cheie pentru CertAsig, generând 27% din totalul primelor în 2015, respectiv 3.9 milioane euro.

Asigurările pentru bunuri și proprietăți comerciale și industriale au avut o evoluție foarte puternică pentru CertAsig în 2015, volumul primelor subscrise în aceste clase de asigurări crescând cu 21%, până la 3 milioane euro.

Criză de comunicare pe piața asigurărilor RCA

CertAsig a reușit o creștere notabilă și pe asigurările de răspundere civilă generală și profesională, primele  subscrise înregistrând o creștere cu 12%, până la un total de 1.66 milioane euro.

În 2015, CertAsig a crescut în segmentul asigurărilor de garanții cu 15% față de anul anterior, ajungând la o  valoare totală a primelor subscrise în această clasă de 4.56 milioane de euro.

Postează un comentariu

sau înregistrează-te pentru a adaugă un comentariu.

*

Comentarii

Nu există comentarii