Cautare
, Contributor

Sunt redactor Forbes Romania, coordonator al proiectului Forbes 50 cele mai influente femei din România, scriu despre cariere, educație și servicii medicale.

Servicii financiare |
|

CertAsig, creștere de 21%

asigurari.jpg
România este piața  principală a asiguratorului independent, reprezentând 55% până la 60% din primele brute subscrise. 

În 2013, primele brute subscrise au crescut cu 21%, la un nivel de 12 milioane de euro, față de 9.9 milioane în 2012  în cazul CertAsig. Media de creştere în piaţă a fost estimată la aproximativ 2%.

Compania s-a adresat exclusiv segmentului corporate și s-a axat pe produse specializate de asigurări, cum ar fi asigurările de garanții, asigurări de bunuri si cele dedicate domeniilor inginereşti, răspunderi civile și asigurări maritime.

Asiguratorul independent CertAsig a plătit în 2013 daune în valoare totală de 4.050.000 de euro, față de 6.350.000 de euro în anul anterior. În 2012, Certasig plătise cea mai mare daună din industria asigurărilor din România, pentru o polită de tip „ Property”.

James Grindley, CEO și președinte CA CertAsig a declarat că pentru 2014, obiectivul este o creștere de încă +25%, până la 15 milioane de Euro în prime brute subscrise. „România va continua să fie piața noastră principală, reprezentând 55% până la 60% din primele brute subscrise, urmată de Turcia cu 40% din totalul primelor. Ne așteptăm ca Bulgaria, unde am înființat un punct de contact dedicat în 2013, să crească până la 5% din totalul primelor », a adăugat el.Brokerii generează 95% din totalul primelor subscrise, potrivit oficialului.

 

Postează un comentariu

sau înregistrează-te pentru a adaugă un comentariu.

*

Comentarii

Nu există comentarii