FacebookTwitterLinkedIn

La aproape un an de la începutul crizei sanitare ce a cauzat o regândire a programului de muncă și închiderea totală sau parțială a birourilor și a spațiilor de lucru din țară, în favoarea muncii de acasă, lanțul de spații de coworking Commons a anunțat o creștere a cererilor pentru închirierea de birouri în centrele din București, atât din partea freelancerilor, cât și a firmelor mici și mijlocii.

Dacă în primele luni de pandemie, cererea pentru spații de birouri a scăzut cu 90%, ca urmare a crizei sanitare, în primele două luni ale anului 2021 s-au înregistrat de trei ori mai multe solicitări de vizionări pentru spațiile Commons, comparativ cu finalul anului trecut, se arată într-un comunicat al companiei.

“Am observat încă din prima săptămână a anului 2021 mult mai multe solicitări din partea bucureștenilor interesați de a-și schimba modul de lucru. Aceste persoane sunt adesea profesioniști care nu-și permit să aibă o infrastructură de lucru deficitară: conexiune slabă la internet, un birou impropriu etc., fiind în căutarea unui mediu propice de lucru”, a declarat Andreea Raveica, community manager în cadrul Commons, rețea de spații de coworking și birouri.

O altă tendință observată este aceea a companiilor care migrează tot mai mult spre periferie, căutând beneficii precum: locuri de parcare ușor accesibile, proximitate față de casă, locații în clădiri de business premium, evitând astfel aglomerația din centrul Bucureștiului. 

În plus, deoarece majoritatea întâlnirilor se desfășoară acum prin video call, accesul rapid către centrul orașului nu mai este un criteriu la fel de important.