Cautare
, Contributor

I'm a News Editor at Forbes Romania, with a focus on covering automotive and transportation, as well as other industries. Have any news tip? Drop me an email at iulian.luca@forbes.ro

Energie |
|

Cererea pentru benzină și motorină va atinge nivelul maxim în 2027

Acest nivel va fi atins cu patru ani mai devreme decât se estima anterior, pe măsură ce automobilele cu un consum mai redus de combustibil şi adoptarea răspândită a vehiculelor electrice vor limita consumul mondial de carburanţi.
diesel benzina

Raportul estimează că cererea de carburanţi rutieri va înregistra cel mai important declin în Europa şi SUA iar o aşteptată creştere a utilizării de carburanţi în ţări precum India şi China nu se va concretiza, transmite Bloomberg.

Prognoza din urmă cu doar un an arăta că cererea mondială de carburanţi va atinge nivelul maxim în 2031. Această modificare va conduce la o scădere semnificativă a vânzărilor pentru producătorii de carburanţi în următorul deceniu, se mai subliniază în raport.

Accelerarea orizontului de timp în care cererea de carburanţi va atinge vârful vine într-un moment în care constructorii auto din întreaga lume fac trecerea la vehicule mai puţin poluante iar unele din marile economii ale lumii vor să introducă noi norme în încercarea de a reduce emisiile de gaze poluante şi a face tranziţia de la combustibili fosili.

Comisia Europeană a propus săptămâna trecută un plan ambiţios care prevede interzicerea comercializării de noi automobile echipate cu motoare pe combustie internă, începând din 2035, iar ţări precum China şi SUA vor să stimuleze adoptarea pe scară largă a vehiculelor electrice.

Postează un comentariu

sau înregistrează-te pentru a adaugă un comentariu.

*

Comentarii

Nu există comentarii