Cautare
, Contributor

Servicii Financiare & Imobiliare & Auto

Bani și Investiţii |
|

Cererea globală de bijuterii din aur a scăzut cu 46% în prima jumătate a anului 2020

Cererea de bijuterii din aur a scăzut la niveluri fără precedent în prima jumătate a anului 2020 din cauza pandemiei globale, care a închis economia pe tot globul. Deteriorarea ulterioară a cererii s-a produs pe măsură ce investițiile în aur au crescut pe timpul crizei, ceea ce a determinat și o creștere dramatică a prețului.
aur

„Pandemia COVID-19 a fost din nou principala influență pe piața de aur în al doilea trimestru, reducând puternic cererea consumatorilor, oferind în același timp sprijin pentru investiții”, conform raportului World Gold Trend. „Răspunsul global la pandemie al băncilor centrale și al guvernelor, sub formă de reduceri de rate și injecții masive de lichiditate, a alimentat fluxuri record de 734 de tone în fonduri tranzacționate cu aur (FET). Aceste fluxuri au ajutat la creșterea prețului aurului, atingând valori record în multe alte monede.”

Cererea globală de bijuterii a scăzut cu 46% în prima jumătate a anului față de 2019, ajungând la un nivel de 572 de tone, potrivit raportului.

În plus și aurul folosit în tehnologie a scăzut cu 13% până la 140 de tone în prima jumătate din 2020.

De asemenea și aprovizionarea cu aur a fost afectată de pandemie, scăzând cu 6% până la 2.192 de tone.

În China, cererea de bijuterii a scăzut cu 52% în primele șase luni din 2020 față de anul trecut, în timp ce, în India, cererea a scăzut cu 60%.

Cererea de bijuterii din aur în Statele Unite, care a crescut treptat în ultimii ani, a scăzut în prima jumătate din 2020 cu 21%. Raportul afirmă că închiderea magazinelor, pe fondul pandemiei „au fost un motiv clar al declinului”.

Între timp, cererea de bijuterii din aur în Europa a scăzut cu 29% față de anul trecut, la 19 tone. Italia și U.K. au înregistrat cele mai semnificative scăderi, ambele piețe raportând declinuri anuale de 45% în trimestrul doi.

Postează un comentariu

sau înregistrează-te pentru a adaugă un comentariu.

*

Comentarii

Nu există comentarii