Cautare
, Contributor

CORONAVIRUS |
|

Cerere record pentru finanțarea exporturilor, susținută de guvernul italian

Guvernul italian dă o mână de ajutor companiilor în pandemie și finanțează exporturile, sector lovit din cauza restricțiilor asupra comerțului transfrontalier.  
 aboneaza-te
harta lumii bani monede finantare

Restricțiile au determinat companiile din întreaga lume să-și întărească lanțurile de aprovizionare, consideră Mauro Alfonso, CEO al companiei italiene Simest, o companie controlată de stat din cadrul grupului Cassa Depositi e Prestiti.

Simest are drept misiune să ajute întreprinderile mici și mijlocii din Italia în domeniul vânzărilor și al aprovizionării din străinătate, relatează Bloomberg. Agenția oferă împrumuturi, sprijin pentru creditul de export, investiții de participare minoritară, dar și consultanță. Iar anul acesta a primit cereri în valoare totală de 3 miliarde de euro, nivel record și de 10 ori mai mare față de cel din 2019, când s-au înregistrat proiecte în valoare de 290 de milioane de euro. 

Astfel, companiile pot solicita împrumuturi de până la 4 milioane de euro, cu maximum 800.000 de euro pentru subvenții, fără garanții necesare până la sfârșitul acestui an.

Simest prevede ca pe viitor lanțurile de aprovizionare vor dobândi o dimensiune regională, nu atât de răspândită cum ne-am obișnuit, înainte de pandemie.

IMM-urile reprezintă coloana vertebrală a economiei italiene, iar guvernul de aici a oferit 100 de miliarde de euro pentru a stimula economia.

Pandemia a crescut interesul pentru facilitarea comerțului susținut de stat, însă o creștere a finanțării guvernamentale ridică îngrijorări pe termen mai lung, dacă aceasta subminează finanțarea privată și dăunează concurenților din străinătate.

Postează un comentariu

sau înregistrează-te pentru a adaugă un comentariu.

*

Comentarii

Nu există comentarii