Cautare
, Contributor

Bunuri de consum |
|

Cercetătorul Mircea Tudor, debut în industria alimentară

Mircea Tudor.jpg
După mai multe invenţii care l-au consacrat pe plan international, cercetătorul Mircea Tudor a debutat într-un domeniu complet nou, industria alimentară, în care a investit deja câteva milioane de euro.

Mircea Tudor, acţionarul majoritar al companiei MB Telecom şi inventator al Roboscan, cel mai avansat sistem de scanare al camioanelor şi containerelor în vămi a investit câteva milioane de euro în preluarea unui pachet de 35 % din compania alimentară Food Distributione, a declarat antreprenorul pentru Forbes România.  

“Preţul tranzactiei este confidențial, dar vorbim de multe milioane de euro”, a precizat omul de afaceri. Acesta a planificat investiţii semnificative în industria alimentară, numai pentru retehnologizarea afacerii recent preluată fiind alocate peste 5 milioane de euro. "Am planificat investiții in industria alimentară, unde am preluat deja un pachet important de acțiuni de la firma Food Distributione, cu o cotă de piață de peste 7 % și de altfel singurul producător național de ciocolată, toți ceilalți fiind importatori sau cel mult procesatori", a explicat Mircea Tudor.

Food Distributione este o companie românească, înregistrată la Baia Mare, care produce ciocolată și napolitane. Acționarii acesteia sunt Liviu Fagi, 46 de ani (65 %) și Mircea Tudor (35%). În ediția 2012 a Topului Forbes 500 Miliardari, Mircea Tudor ocupă locul 87, cu o avere estimate la 50 de milioane de euro.

Maine, pe forbes.ro, puteti citi un material despre cercetătorul Mircea Tudor – coverul ediției curente a revistei Forbes Romania.

Postează un comentariu

sau înregistrează-te pentru a adaugă un comentariu.

*

Comentarii

Nu există comentarii