Cautare
, Staff

https://www.facebook.com/forbesromania https://twitter.com/ForbesRo

CORONAVIRUS |
|

Cercetătorii din Seattle au testat pentru prima oară un potențial vaccin împotriva virusului COVID-19

Luni a început un nou studiu medical aflat în primul stadiu, pentru găsirea unui potențial vaccin împotriva coronavirusului SARS-CoV2, o persoană deja l-a încercat.    
shutterstock_1506051596

O companie biotehnologică a dezvoltat vaccinul mRNA-1273 împreună cu cercetătorii de la Institutul Național de Sănătate din SUA, potrivit forbes.com

Cercetătorii își propun să testeze trei doze diferite de vaccin și speră să recruteze 45 de adulți sănătoși pentru prima parte a studiului. Participanții vor fi injectați cu două doze ale vaccinului, la 28 de zile distanță și vor fi monitorizați pentru a evalua atât siguranța cât și imunogenitatea vaccinului.

Prima persoană care a primit vaccinul a fost o femeie, în vârstă de 43 de ani, din Seattle. Cercetătorii de la Centrul de Cercetare a Vaccinurilor de la Institutul Național de Sănătate au finalizat proiectarea vaccinului și au început să-l producă, terminând primul lot pe șapte februarie.

„Găsirea unui vaccin sigur și eficient pentru a preveni infecția cu SARS-CoV-2 este o prioritate urgentă pentru sănătatea publică. Acest studiu aflat în primul stadiu este un prim pas important spre atingerea acestui obiectiv”, a declarat Anthony S. Fauci, M.D., șeful Institutului Național de Alergii și Boli Infecțioase, la INS.

Vaccinul nu îl poate îmbolnăvi pe pacient de COVID-19 și nici nu conține virusul, așa cum se întâmplă în cazul altor vaccinuri. În schimb, conține o mică bucată de cod genetic numit mRNA, pe care oamenii de știință au extras-o din virus și apoi au extins-o în laborator. Cercetătorii speră că vaccinul va stimula sistemul imunitar să atace virusul, împiedicând dezvoltarea acestuia în corp.

Faptul că vaccinul nu a fost testat pe șoareci înainte de începerea studiilor clinice umane, a cauzat multe controverse. Unii experți insistă asupra faptului că severitatea și nevoia urgentă a situației actuale justifică acest lucru, în timp ce alții sunt preocupați de faptul participanții la proces sunt supuși unui risc mai mare din această cauză.

Deși proiectarea și producția vaccinului a fost incredibil de rapidă, evaluarea acestuia va dura mult timp. Toți participanții vor fi urmăriți timp de 12 luni după a doua vaccinare pentru a colecta datele cercetătorilor trebuie inițial să își dea seama dacă este sigură și eficientă.

 

Postează un comentariu

sau înregistrează-te pentru a adaugă un comentariu.

*

Comentarii

Nu există comentarii