FacebookTwitterLinkedIn

Denumită Green Velvet, ciocolata proteică cu lapte creată de cercetătorii gălățeni este bogată în proteine și nu conține conservanți. În această nouă rețetă de fabricare a ciocolății, zahărul a fost înlocuit cu un îndulcitor natural 100%, patentat, GREEN SUGAR, pe bază de  frunze de Stevia Rebaudiana și eritritol, informează platforma agrofood.ro.

Rețeta mai conține o mixtură proteică cu valoare biologică ridicată, formată din izolat proteic din zer și proteine din mazăre sub formă de nuggets, ce conferă o textură crocantă și asigură mai mult de 20% din valoarea energetică a ciocolatei, susțin cercetătorii Universității din Galați.

„Visul iubitorilor de ciocolată a devenit realitate! Consumatorii au acum la dispoziție un produs fără zahăr, bogat în proteine, ce are în compoziție o serie de ingrediente speciale. Și asta datorită muncii de mai bine de un an a unei echipe de cercetători de la Facultatea de Știință și Ingineria Alimentelor din cadrul Universității „Dunărea de Jos” din Galați, care a creat o rețetă de ciocolată proteică. Produsul nu are zahăr, nici conservanți, ba mai mult, conține un procent ridicat de proteine echilibrate din punct de vedere al prezenței aminoacizilor esențiali”, au anunțat reprezentanții unității de învățământ.

Echipa de cercetători care a creat rețeta este formată din: șef lucrări dr. ing. Livia Pătrașcu, prof. dr. ing. Iuliana Aprodu și șef lucrări dr. ing. Ina Vasilean (directorul proiectului de cercetare).