FacebookTwitterLinkedIn

,,În 2014 ne aşteptăm ca tot mai mulţi clienţi să opteze pentru achiziţionarea unui autovehicul nou sau a unuia rulat. În acest sens, ne-am propus să facem din 2014 un an chiar mai bun la nivel de vânzări şi servicii post-vânzare”, declară Billich.

În comparaţie cu 2012, vânzările de anul trecut au crescut semnificativ, la nivel general, luând în considerare toate unităţile de business Mercedes-Benz România. Evoluţia de ansamblu a companiei indică o tendinţă pozitivă şi o creştere continuă, atât în ceea ce priveşte volumul, cât şi calitatea, setând standarde mai înalte pentru obiectivele din anul 2014, a mai anunțat reprezentanțul companiei.

În ceea ce priveşte autoturismele, cu o creştere de 15% a înmatriculărilor (faţă de 2012) şi o cotă de piaţă de 36% în segmentul premium, Mercedes-Benz România a reuşit să se poziţioneze în 2013 ca lider în segmentul său comparativ, pentru prima dată din 2004.  

În segmentul de autovehicule comerciale uşoare de dimensiuni medii şi mari Mercedes-Benz România deține o cotă de piaţă de 21,2%.

Boris Billich a preluat poziţia de CEO şi Preşedinte al Mercedes-Benz România începând cu luna iunie 2013. Primul său contact cu România a avut loc în 1996, când a fost numit market manager pe segmentul de autoturisme şi autovehicule comerciale uşoare în Europa Centrală şi de Est, în cadrul sediului central Mercedes-Benz. În perioada precedentă anului 2004, Billich a condus şi coordonat activităţile de formare şi consolidare a business-ului de autovehicule comerciale uşoare şi camioane Mercedes-Benz în România.