FacebookTwitterLinkedIn

După ce a locuit un deceniu în Statele Unite ale Americii, timp în care și-a terminat rezidențiatul și în care a lucrat ca medic anestezist și de terapie intensivă în Washington, Ovidiu Palea s-a întors în țară și și-a fondat propria afacere, împreună cu soția sa, Ada Palea, în 2011. Investiția necesară inițială a fost de 4 milioane de euro, din surse proprii, completată de alte 5 milioane de euro din fonduri europene.

Centrul  de Diagnostic și Tratament Provita cuprinde o rețea extinsă de unități medicale din care mai fac parte Clinica Provita și Clinica de Imagistică Provita “Matei Balș”, toate situate în Capitală.

În total, în cadrul celor trei sedii ale Centrului de Diagnostic și Tratament Provita s-au făcut, anul trecut, 27.000 de consultații medicale, au fost 8.000 de investigații imagistice și 1.000 de spitalizări de zi. În cadrul Provita lucrează 90 de cadre medicale și 150 de colaboratori.

Anul acesta, Ovidiu Palea estimează că va investi un milion de euro într-un centru de oncologie și în extinderea centrului de kinetoterapie.

Totodată, Provita a lansat platforma Health360, dedicată exclusiv pacienţilor, cu informaţii avizate de o echipă multidisciplinară de medici. Health360 îşi propune să acopere ariile medicale fundamentale care au ca simptom principal durerea, dar şi specialităţi de nişă. Echipa multidisciplinară din spatele platformei Health360 este condusă de Dr. Ovidiu Nicolae Palea, medic primar Anestezie și Terapie Intensivă, singurul specialist în Terapia Durerii din România, acreditat de Institutul Mondial al Durerii.

Printre medicii care formează echipa multidisciplinară a Centrului de Diagnostic și Tratament Provita, se mai numără: Dorin Bica, medic specialist Neurochirurgie, Ionuț Gobej, medic specialist Neurochirurgie, Andrei Ursache, medic primar Ortopedie și Traumatologie, Victor Diaconu, medic primar Chirurgie Metabolică, Dr. Cristian Daniel Alin, medic primar Chirurgie Generală, Alina Teodoru, medic specialist Medicină de Familie, Florentina Moraru, specialist Fiziokinetoterapie.

„Foarte mulți români aleg să se autodiagnosticheze și să se trateze singuri după ce au citit păreri neavizate pe diverse forum-uri. Astfel, se poate ajunge la cazuri grave, în care viața pacientului atârnă de un fir de ață –  de la o simplă durere de cap ce nu a fost investigată și diagnosticată la timp, la un cancer de creier în stadiul 4”, a spus Ovidiu Nicolae Palea, medic primar Anestezie și Terapie Intensivă, specialist în Terapia Durerii acreditat de Institutul Mondial al Durerii.

Conținutul acestei platforme va fi unul pe înțelesul tuturor și va evidenția faptul că, spre exemplu, un simptom poate avea mai mult de 20 de cauze. Un diagnostic corect pentru fiecare pacient se face numai  după o evaluare completă în cabinetul unui medic de specialitate.

Totodată, în cadrul Centrului de Diagnostic și Tratament Provita, Health360 înseamnă și prevenție. Pacienții care ajung aici pot beneficia de un program special conceput atât pentru bărbați, cât și pentru femei, personalizat în funcție de vârstă și de istoricul medical.

Este vorba despre un program complex și eficient, realizat după ghidurile internaționale, cu scopul de a preveni cele mai frecvente afecțiuni medicale. Acest program presupune analizarea riguroasă a stării de sănătate, într-un singur centru medical, într-o singură zi, cu ajutorul unui medic coordonator. Acesta stabilește fiecărui pacient un program personalizat, face recomandările pentru investigații și ajută pacientul să se integreze în circuitul consulturilor multidisciplinare ale unei echipe de medici specialiști cu experiență. Odată înrolat în acest program, medicul coordonator devine un administrator al sănătății pacientului pe termen lung. Pacientul este rechemat și urmărit anual cu examinările ulterioare necesare, asigurând astfel continuitatea și integritatea actului medical”, a completat Ovidiu Palea.

Ideea lansării platformei Health360 a venit și pe fondul creșterii business-ului Centrului de Diagnostic și Tratament Provita, care este e singurul din România specializat pe tratarea afecțiunilor coloanei vertebrale prin intervenții minim invazive.