Cautare
, Staff

https://www.facebook.com/forbesromania https://twitter.com/ForbesRo

CORONAVIRUS |
|

Centrul de Cercetări Biologice Jibou pune la dispoziția autorităților două aparate pentru testarea coronavirusului

Centrul de Cercetări Biologice Jibou - Gradina Botanică "Vasile Fati" pune la dispoziţia autorităţilor două aparate cu o capacitate de 200 de probe pe zi, pentru diagnosticarea coronavirusului, informează Agerpres.
coronavirus pandemie mituri
Cosmin Sicora, directorul Grădinii Botanice Jibou, a declarat pentru Agerpres: Este vorba de două aparate Real time PCR, utilizate de noi pentru a stabili expresia unor gene implicate în fotosinteză. Coronavirusul are anumite gene specifice, pe care gazda sa umană nu le are, motiv pentru care aparatele noastre pot stabili prezenţa sau absenţa genelor respective. Sunt nişte determinări mult mai simple decât ceea ce facem noi în mod curent cu aceste aparate. Am studiat literatura de specialitate şi cred că sunt bune pentru astfel de determinări”.
Potrivit acestuia, la cele două aparate se pot testa 200 de probe pe zi, iar instituţia le poate împrumuta sau poate prelucra probele la Jibou, împreună cu cu Direcţia de Sănătate Publică (DSP) Sălaj, cu care s-a luat deja legătura.
Specialiştii DSP Sălaj se vor deplasa luni, la Jibou, pentru a analiza modul în care ar putea fi utilizate cele două aparate.

Postează un comentariu

sau înregistrează-te pentru a adaugă un comentariu.

*

Comentarii

Nu există comentarii