Cautare
, Staff

https://www.facebook.com/forbesromania https://twitter.com/ForbesRo

Cariere |
|

Cemacon își extinde din 2015 capacitatea cu încă o linie de producție

Producătorul autohton de blocuri ceramice, Cemacon, a decis creșterea capacității de producție.
_MG_9309

De la începutul anului 2015, gama Evoceramic se va produce atât în fabrica de la Recea, județul Sălaj, cât și pe linia optimizată din fabrica de la Zalău, care a fost pusă în funcțiune în anul 2007, și s-a aflat în conservare în ultimii trei ani, din cauza scăderii pieței construcțiilor. Ca urmare a redeschiderii fabricii din Zalău, Cemacon creează 65 de noi locuri de muncă.

Măsura a fost necesară întrucât, în 2014, Cemacom a atins pragul maxim al capacității de producție de la Recea.

„Investițiile necesare pentru retehnologizarea, modernizarea și pregătirea ei pentru gama Evoceramic sunt mai mici decât oricare dintre celalte soluții investigate, în plus, această soluție ne permite să începem producția încă din primul trimestru al anului 2015”, a spus Liviu Stoleru, Director General și Președinte al Consiliului de Administrație al Cemacom.

Potrivit companiei, gradul de utilizare a fabricii de la Recea a crescut de la an la an. În 2010, linia era utilizată în proporție de 34%, în 2011 a crescut la 67%, iar un an mai târziu la 83%. Anul 2013 a marcat lansarea unui nou portofoliu de produse, gama de cărămizi Evoceramic. Datorită acestui fapt, linia de producție a fost utilizată la 88% din capacitatea sa anul trecut.

În primul semestru al anului 2014, Cemacon a înregistrat o creștere cu 41% a cifrei de afaceri față de aceeași perioadă a anului trecut, venituri din vânzări mai mari cu 35%, un profit operațional în creștere cu 97% și profit net de 2,27 milioane de lei.

Compania Cemacom SA a înregistrat în anul 2013 o cifră de afaceri de 48 milioane lei.

Postează un comentariu

sau înregistrează-te pentru a adaugă un comentariu.

*

Comentarii

Nu există comentarii