FacebookTwitterLinkedIn

Ești fan Taco Bell, dar vrei să fii și mai aproape de un Taco Supreme delicios sau de savuroasa Quesadilla? Atunci trebuie să știi că, până la finalul acestui an, ne vei putea găsi și în Mega Mall București”, se scrie într-un anunț de angajare publicat pe pagina de Facebook a companiei din România.

Mega Mall București, situat în apropiere de Arena Națională, a fost inaugurat în mai 2015, în urma unei investiții de 165 de milioane de euro. Centrul comercial are o suprafață construită de 230.000 metri pătrați, dintre care 75.000 de metri pătrați închiriabil, dispuși pe patru niveluri, și o parcare cu o capacitate de 3.000 de locuri, dintre care 1.000 sunt situate pe acoperiș.

(Galerie foto) Primul restaurant Taco Bell din România se deschide pe 12 octombrie, după o investiție de 350.000 de euro. Urmează al doilea în noiembrie

Primul Taco Bell, restaurant de tip „quick service restaurants” (QSR) cu produse de inspirație mexicană, din țara noastră a fost deschis în data de 12 octombrie. Amplasat la parterul centrului comercial Băneasa Shopping City (din nordul Bucureștiului), în zona de food court, acesta a presupus o investiție de 350.000 euro. Taco Bell Băneasa ocupă un lounge de 170 de metri pătrați, iar echipă restaurantului cuprinde aproximativ 40 de angajați.

Taco Bell a fost adus în România de Sphera Franchise Group, care deține masterfranciza. Sphera mai deţine companiile care operează în sistem de masterfranciză, pentru România și Republica Moldova, brandurile KFC, Pizza Hut, Pizza Hut Delivery.

Sphera Group, operatorul KFC, Pizza Hut și Taco Bell în România, dorește să obțină 324 milioane de lei prin listarea pe BVB. IPO-ul începe mâine

Sphera Group se află în plin IPO pe Bursa de Valori București, început pe 24 octombrie și care se va încheia pe 2 noiembrie. Prin vânzarea unui pachet reprezentând 25% din companii, acționarii doresc să obțină 324 de milioane de lei, sumă fiind destinată extinderii.

Imperiul francizelor

IPO-ul prevede vânzarea a peste 9,83 milioane de acțiuni, dintre care 15% pot fi achiziționate de investitorii de tip retail, iar 85% de către cei investiționali. În aceste condiții, capitalizarea companiei poate varia între 983,2 milioane de lei și 1,3 miliarde de lei.