Mai exact, Curtea de Apel București a dat câștig de cauză Primăriei Capitalei și Clubului Sportiv Studențesc în urma procesului intentat de aceștia potrivit căruia cele șapte hectare au trecut în proprietate privată ilegal, din ordin de ministru în 1999, iar terenurile au revenit în proprietatea municipalității.
Constatarea judecătorilor după ce au analizat actele depuse la dosar a fost „nulitatea absolută a certificatului de atestare a dreptului de proprietate asupra terenurilor seria M 15 numărul 0053/ 22 decembrie 1999 emis de catre Ministerul Tineretului şi Sportului”, conform sursei citate.
Dacă ministrul Tineretului și Sportului din 1999, Crin Antonescu, a dat ordin, la acea vreme, ca Biroul de Turism și Tranzacții SA (BTT) să primească certificat de proprietate asupra celor șapte hectare din Herăstrău. În 2002 atât Ministerul Tineretului și Sportului cât și BTT erau dați în judecată de către reprezentanții Clubului de yahting sportiv Sportul Studențesc.
Constatarea de la finele lui 2008 a Tribunalului București a fost „nulitatea absolută a certificatului de atestare a dreptului de proprietate asupra terenurilor emis de Ministerul Tineretului, cât și nulitatea contractului de vânzare-cumpărare”. Între timp, BTT și SC Domino Impex SRL au făcut recurs, iar un an mai târziu, Primăria Capitalei s-a alăturat Clubului de yahting în proces, în calitate de intervenient accesoriu.
Anul trecut, pe 3 aprilie, Tribunalul a respins acțiunile CSS și ale Primăriei, apelul formulat fiind constatat drept nefondat și a obligat apelantul reclamant la plata către pârât, BTT, a sumei de 48.626, 72 lei, sumă care reprezenta cheltuieli de judecată; dar și la plata către SC. Domino 94 Impex SRL a sumei de 100.800 de lei, pe același motiv. Decizia Tribunalului a fost contestată de Curtea de Apel București.